NB I, a 8. forduló válogatottja

Demjén (ZTE) – Botka (Ferencváros), Klemenz (Honvéd), Bedi (ZTE) – Baluta (Puskás Akadémia), Nagy P. (Gyirmót), Laidouni (Ferencváros), Nagy Zs. (Puskás) – Mmaee (Ferencváros), Varga B. (Gyirmót), Koszta (ZTE)

Demjén Patrik (ZTE)

Nem volt sok dolga, de azt jól megoldotta, magabiztosan állt a kapuban. A mérkőzés hajrájában kivédte Grozav kemény 11-esét, így elévülhetetlen érdemei voltak a győzelemben.

Botka Endre (Ferencváros)

Az utóbbi időszakban sokat volt sérült, most újra egészséges és kezdi visszanyerni régi formáját. Végig keményen és határozottan futballozott, ha kellett, kisegítette társait.

Lukas Klemenz (Honvéd)

A meccs elején bekapott sokkoló öngól után a kispestieknek fontos volt, hogy minél előbb visszajöjjenek a meccsbe. A lengyel védő első honvédos góljával ez gyorsan megtörtént. A folytatásban is átlagon felüli teljesítményt nyújtott, főleg védekezésben.

Bedi Bence (ZTE)

Remekül játszott a bal oldalon, hatékonyan segítette a támadásokat, az első gólt megelőzően egy jó csel után remekül ívelt a hosszú oldalon érkező Koszta elé, aki nem hibázott.

Alexandru Baluta (Puskás Akadémia)

A felcsútiak legjobbja volt a Mezőkövesd ellen. Az első gól előtt ő ívelte középre a szögletet, amit Favorov pofozott a kapuba, szünet után előbb a felső lécet találta el, utána pedig 20 méterről szerzett egy nagy gólt.

Nagy Patrik (Gyirmót)

Varga Barnabás mellett az újonc legjobbja volt, fazont adott csapata játékának, remek passzokkal hozta helyzetbe társait. Kiosztott egy gólpasszt Vargának, de a második találatot megelőző akció is tőle indult.

Aissa Laidouni (Ferencváros)

Ezúttal is remekül szűrt, sokat ütközött, de a támadásokat is segítette. A második félidőben 17 méterről kegyetlenül bevert egy szabadrúgást, amivel eldöntötte a mérkőzést.

Nagy Zsolt (Puskás Akadémia)

Az első félidőben a középpályán, míg a másodikban a védelemben játszott. Ennek megfelelőan az első 45 percben támogatta hatékonyabban a támadásokat, a második játékrészben főleg a védőmunkájával és a sok futásával tűnt ki.

Ryan Mmaee (Ferencváros)

A Fradi legjobbja volt Pakson. Előbb magabiztosan értékesített egy büntetőt, majd egy szép egyéni alakítást követően 10 méterről tekert a hosszú sarokba. Hat góljával második helyen áll az NB I góllövőlistáján.

Varga Barnabás (Gyirmót)

Két gyors góljával tulajdonképen le is rendezte az Újpest elleni kiesési rangadót. Ha ilyen ütemben termelné a gólokat a jövőben is, az újonc gyorsan elkerülne a veszélyeztetett zónából.

Koszta Márk (ZTE)

Csapata legjobbja volt az MTK ellen. Az első félidőben lábbal, a másodikban fejjel volt eredményes, és már 4 találatnál jár a bajnokságban.

A forduló edzője: Waltner Róbert (ZTE)

Remekül megszervezte csapata játékét, védekezésben és támadásban is átlag felett nyújtottak az egerszegiek, ezúttal a helyzeteiket is jó arányban használták ki. A cseréi is ültek.

A forduló cseréje: Zinédine Machach (Honvéd)

A francia középpályás remekül szállt be. A 94. percben egy remek szabadrúgásgóllal győzelemhez segítette csapatát az addig éllovas Kisvárda ellen.

Megerősítve: Már nem Pintér a Mezőkövesd vezetőedzője – közülük kerülhet ki az utódja