NB I, a 12. forduló válogatottja

Szappanos (Mezőkövesd) – Musliu (Fehérvár), Romic (Budafok), Frimpong (Ferencváros), Nagy Zs. (Puskás Akadémia) – Houri (Fehérvár), Laidouni (Ferencváros), Besirovic (Mezőkövesd) – Nikolics (Fehérvár), Ádám (Paks), Beridze (Újpest)

Szappanos Péter (Mezőkövesd)

Már a meccs elején volt két nagy védése, a legnagyobb bravúrt Drazic ziccerénél mutatta be, amikor 8 méterről nem tudta bevenni a kapuját a diósgyőri támadó.

Visar Musliu (Fehérvár)

A Vidi észak-macedón védője hátul magabiztosan látta el feladatát és arra is maradt energiája, hogy a pontrúgásoknál előremenjen és veszélyt jelentsen kapura.

Danijel Romic (Budafok)

Az újonc először nem kapott gólt a bajnokságban és ebben nagy szerepe volt a horvát-magyar kettős állampolgárságú védőnek is, aki végig határozottan és fegyelmezetten futballozott.

Abraham Frimpong (Ferencváros)

A Juventus után az MTK ellen is kimagasló védőmunkát produkált. Jól használta ki testi erejét, ha kellett, kisegítette a társait, a védelem biztos pontja volt.

Nagy Zsolt (Puskás Akadémia)

Bal oldali védőként kezdett, majd átment a jobb oldalra, a végén pedig a középső középpályás helyéről adott kulcspasszt Kissnek, aki után Vanecek elé került a labda, ő pedig eldöntötte a meccset a Honvéd ellen.

Lyes Houri (Fehérvár)

A meccs embere volt a ZTE elleni mérkőzésen. Az első gólt megelőzően erőszakosan szerzett labdát, a másodiknál pedig remekül játszott össze Nikoliccsal, majd a léc alá lőtt.

Aissa Laidouni (Ferencváros)

Remek teljesítményt nyújtott a francia játékos. Stabilitást adott a Fradi középpályás sorának, jól szűrt és a megszerzett labdákat pontosan játszotta meg.

Dino Besirovic (Mezőkövesd)

A kövesdi középpálya legaktívabb tagja volt. Az első gólt megelőzően remek labdát kanyarított Jurina elé, aki kiharcolt egy 11-est. A második gól előtt pedig az ő szabadrúgása után pattant szögletre a labda, amiből Serderov befejelte a hazaiak második találatát.

Nikolics Nemanja (Fehérvár)

Ahogy azt már tőle megszokhattuk, ezúttal is nagy szívvel játszott, gólt ugyan ezúttal nem szerzett, de kiosztott két gólpasszt.

Ádám Martin (Paks)

Nehezen tudták őt tartani az újpesti védők, végig kapura veszélyesen futballozott és a hosszabbításban egy kipattanó labdát a hálóba vágott, amivel egy pontot megmentett a paksiaknak.

Giorgi Beridze (Újpest)

Ugyan csereként állt be, de teljesítményével kiérdemelte, hogy nálunk a kezdőben kapjon helyet. A grúz csatár kiváló helyzetfelismerését dicséri, hogy a kezdőkörből ívelt Hegedüs Lajos felett a kapuba. Nálunk egyértelműen ez a forduló gólja.

A forduló cseréje: David Vanecek (Puskás Akadémia)

A 84. percben állt be, majd szó szerint az utolsó másodpercben 10 méterről higgadtan gurított Tujvel kapujába, három ponthoz juttatva ezzel a felcsúti csapatot.

A forduló edzője: Pintér Attila (Mezőkövesd)

Csapata rendkívül fontos mérkőzésen szerzett három pontot, ráadásul egy hétmeccses nyeretlenségi szériát szakított meg ezzel a Mezőkövesd és elmozdult az utolsó helyről. A vezetőedzőnek még bőven lesz dolga a csapattal, hiszen például védekezésben e egészen érthetetlen hibákat követtek el a játékosai, éppen ezért is nagy szó, hogy így is győzni tudtak.