Az NB I 5. fordulójának válogatottja

Pogacsics (Kaposvár) – Botka (Ferencváros), Musliu (Fehérvár), Fejes (Paks), Szabó J. (Paks) – Radó (ZTE), Gazdag (Budapest Honvéd), Papp K. (Paks), Huszti (Fehérvár) – Hodzic (Fehérvár), Hahn (Paks).

Pogacsics Krisztián (Kaposvár)

Bevehetetlen volt a hálója, az egész meccs folyamán magabiztosan állt a kapuban, több nagy védéssel segítette csapatát a győzelemhez.

Botka Endre (FTC)

Sokat volt játékban a szélen, aktívan vette ki a részét a támadásokból is, aminek köszönhetően egy tizenegyest is sikerült kiharcolnia. Az InStat-adatok alapján a fordulóban ő volt a leghatékonyabb a párharcokban.

Visar Musliu (Fehérvár)

A kezdőcsapat tagjaként mutatkozott be a Vidiben a nyáron igazolt védő, aki a 41. percben Huszti szabadrúgása után előnyhöz juttatta csapatát egy fejest követően. Az északmacedón hátvéd hátul is meggyőző volt, egy nagy mentés is fűződik a nevéhez.

Fejes András (Paks)

A forduló előtt százszázalékos Mezőkövesd otthonában kapott gól nélkül hozta le a mérkőzést a Paks, ebben pedig nagy szerepet játszott Fejes kimagasló védőmunkája is.

Szabó János (Paks)

A mezőny egyik legjobbja volt Mezőkövesden, hátul stabil volt, elől pedig mindkét gólban részt vállalt: előbb az ő beadása utáni kezezésért kapott tizenegyest a Paks, majd a második találat is egy bal oldali akció után született.

Radó András (ZTE)

Remek mérkőzést tudhat maga mögött korábbi csapata, a Puskás Akadémia ellen. Magabiztosan értékesítette a saját maga által kiharcolt tizenegyest, továbbá végig aktívan, veszélyesen játszott.

Gazdag Dániel (Honvéd)

A forduló előtt megkapta a válogatott meghívót, hétvégén pedig igyekezett bebizonyítani, hogy nem véletlenül szavaz neki bizalmat Marco Rossi. A kispesti középpályás fejjel adott gólpasszt Moutarinak, majd csapata harmadik gólját szerezte egy szép megoldást követően, valamint jó néhány labdát is szerzett.

Papp Kristóf (Paks)

A középpálya motorja volt, jól mozgatta csapatát, 317-es InStat-indexszénél senki sem teljesített jobban ebben a körben.

Huszti Szabolcs (Fehérvár)

Egy szabadrúgás és egy szöglet utáni assziszttal oroszlánrészt vállalt a győzelemben, valamint ezeken felül is fontos támadópasszokkal vétette észre magát.

Armin Hodzic (Fehérvár)

Végig agilisan játszott, megérdemelten szerzett gólt, amivel beállította a 3-0-s végeredményt. A 316-os InStat-indexszével a forduló második legjobbja lett.

Hahn János (Paks)

Az ő két góljával hozta el a három pontot Mezőkövesdről a Paks, de a duplája mellett a mezőnymunkából is maximálisan kivette a részét, jól cselezett és pontos volt az összjátékokban.

A forduló cseréje: Stieber Zoltán (ZTE)

Stieber Zoltán: Az 52. percben küldte őt pályára Dr. Dobos Barna, ezt követően pedig többször is veszélyt alakított ki a Puskás Akadémia kapuja előtt, lendületesen játszott.

A forduló edzője: Waltner Róbert (Kaposvár)

Nem nyerni járnak a csapatok Debrecenbe, a hajdúságiak az előző szezon 17 hazai meccsén csupán kétszer kaptak ki, az újonc Kaposvár győzelme éppen ezért hatalmas bravúrnak számít. A somogyiak harcos játékkal és kemény védekezéssel szerezték meg első győzelmüket az NB I mostani kiírásában.