A 17. forduló válogatottja

Tujvel (Honvéd) – Shestakov (Diósgyőr), Nesterov (Mezőkövesd), Brkovic (Diósgyőr) – Hasani (Diósgyőr), Bódi (Debrecen), Isael (Ferencváros), Szécsi (Debrecen) – Zubkov (Ferencváros), Boli (Ferencváros), Balázs Zs. (Kaposvár)

Tomás Tujvel (Honvéd)

Az ex-fehérvári kapus kiváló teljesítményt nyújtott volt csapata ellen. Magabiztosan állt a kapuban, a legnagyobb bravúrját a második félidő elején mutatta be, amikor Kovács ziccerét lábbal védte.

Serhii Shestakov (Diósgyőr)

Ezúttal is a diósgyőriek húzóembere volt: remekül védekezett és a támadásokat is hatékonyan segítette. Rendszeresen felment a támadásokkal, a második gól előtt ő adott pontosan középre.

Andrij Nesterov (Mezőkövesd)

Az ukrán légiós stabilitást adott a védelemnek, ha kellett, kisegítette a társait. A kövesdi támadásokhoz rendre felzárkózott, egy ilyen szituáció után szerzett győztes gólt csapatának.

Dusan Brkovic (Diósgyőr)

Kemény és határozott volt, jól használta ki testi erejét. A második félidő elején rendkívül éber volt, amikor a védőjét megelőzve öt méterről egyenlített.

Florent Hasani (Diósgyőr)

Nagyon élt a középpályán, bejöttek a cselei, a labdái pontosak voltak. A hosszabbításban ő zárta le végleg a mérkőzést egy szép egyéni megmozdulás után.

Bódi Ádám (Debrecen)

Remekül irányította csapatát, jól használta ki a technikai adottságait. A második félidő közepén higgadtan értékesített egy 11-est.

Isael da Silva Barbosa (Ferencváros)

A pontrúgásai életveszélyesek voltak. A második félidő elején egy szélről elvégzett szabadrúgást csavart a kapuba. Nem lehetett őt szabályos eszközökkel megállítani, ha megindult, rendre gólhelyzetet alakított ki.

Szécsi Márk (Debrecen)

A debreceniek legjobbja volt az Újpest ellen. Négy perc alatt duplázott, amivel el is döntötte a meccset. Előbb Adeniji, majd Varga Kevin passzát váltotta gólra.

Olaksandr Zubkov (Ferencváros)

Remekül került helyzetbe és jól élt a lehetőségeivel. Három perc sem kellett neki, hogy vezetést szerezzen a Fradinak, majd a végén egy szép tekeréssel kialakította a végeredményt.

Franck Boli (Ferencváros)

Az elefántcsontparti támadó négyből három gólban nagy szerepet játszott. Az elsőnél három védő között ugratta ki a gólpasszt adó Tokmacot, a másodikat ő maga szerezte, a negyedik előtt pedig okosan engedte át a labdát a gólszerző Zubkovnak.

Balázs Zsolt (Kaposvár)

Végig kapura veszélyesen futballozott. Az egyenlítő találat előtt három védő gyűrűjében is jól tartotta meg a labdát, majd remek ütemben passzolt Nagynak, aki nem hibázott. A 69. percben kiharcolt egy piros lapot ez ellenfélnek, miután Van Nieff a tizenhatos előtt visszahúzta.

A forduló edzője: Vitelki Zoltán (Debrecen)

Remekül sikerült a debütálása a Loki kispadján. Az első félidőben még csak mezőnyfölényben játszott csapata az Újpest ellen, a második játékrészben azonban lesöpörték a lilákat.

A forduló cseréje: Szendrei Ákos (Paks)

Ezúttal nem nyújtottak extra teljesítményt a cserék. A paksiak 17 éves tehetsége azonban bátran szállt be a Groupama Arénában élete első NB I-es meccsén és volt egy remek lövése is, ami alig kerülte el Dibusz kapuját.