NB I, a 3. forduló válogatottja

Banai (Újpest) – Favorov (Puskás A.), Ene (Gyirmót), Leoni (Kisvárda) – Uzuni (FTC), Dzsudzsák (DVSC), Van Nieff (Puskás A.), Ferenczi (DVSC) – Boli (FTC), Varga B. (Gyirmót), Sajbán (Paks).

Banai Dávid (Újpest)

Kiemelkedő kapusteljesítmény ezúttal nem volt, Banai viszont a forduló egyik, hanem a legszebb védését mutatta be a 67. percben Nagy Dominik ziccerénél, 1-1-es állásnál.

Artem Favorov (Puskás Akadémia)

Az ukrán középpályás ezúttal meglepő helyen, a jobbhátvéd posztján kapott lehetőséget, ám itt is megbízhatóan oldotta meg feladatát. A védekezés mellett a támadásra is maradt energiája, aminek köszönhetően gólt is szerzett a ZTE otthonában.

Cornel Ene (Gyirmót)

Stabilan játszott a védelem közepén, a 79. percben nagyot mentett Nikolics közeli fejesénél, az első játékrészben pedig egy nagyszerű hosszú indítással hozta ziccerbe csapattársát.

Matheus Leoni (Kisvárda)

A most futó szezonban fordulóról fordulóra a várdaiak egyik legjobb játékosa, ezúttal két gólpasszal járult hozzá ahhoz, hogy csapata továbbra is százszázalékos maradjon.

Myrto Uzuni (Ferencváros)

Végig aktívan játszott, rengeteg támadásból kivette a részét, a 68. percben pedig kiharcolt és értékesített egy tizenegyest.

Yoell van Nieff (Puskás Akadémia)

Adott egy gólpasszt Favorovnak, továbbá rengeteget dolgozott a középpályán, egy lövése pedig nem sokkal ment fölé a második fölében.

Dzsudzsák Balázs (DVSC)

Megszerezte első akciógólját az NB I-es visszatérését követően, kiosztott egy gólpasszt is Ferenczinek, valamint a harmadik debreceni találat is az ő beadása után jött össze.

Ferenczi János (DVSC)

150. élvonalbeli mérkőzését góllal ünnepelte, továbbá több jó beadása és passza is volt, ami után helyzetet alakított ki a DVSC.

Franck Boli (Ferencváros)

Azok után, hogy a Slavia Praha elleni BL-meccseken egyetlen percet sem játszott – sőt, az odavágón a keretbe sem nevezte őt Stöger -, ezúttal újra a kezdőcsapatban kapott lehetőséget, ezt pedig két góllal és végig veszélyes játékkal hálálta meg.

Varga Barnabás (Gyirmót)

A 66. percben Nagy Patrik szöglete után sikerült gólt fejelnie, ezzel pedig bravúrpontot szerzett otthon a Gyirmót a nagyobb célokért küzdő Vidi ellen.

Sajbán Máté (Paks)

Továbbra is remek formában játszik a paksi támadó, a Loki ellen kiharcolt egy tizenegyest, gólpasszt adott és hatalmas mezőnymunkát végzett.

A forduló cseréje: Czérna Erik (Kisvárda)

Álomszerűen debütált a 18 éves labdarúgó, nagyon aktívan szállt be, több sikeres csele is volt és kiharcolt két pontrúgást, amik után két gólt szerzett a Kisvárda.

A forduló edzője: Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia)

Egy súlyos, 6-1-es vereséget követően sikerült felráznia csapatát és több alapembert nélkülözve is magabiztos győzelmet arattak Zalaegerszegen a “kétnapos” meccsen.