NB I, a 9. forduló válogatottja

Dibusz (FTC) – Nego (Vidi), Batik (Honvéd), Kravcsenko (Kisvárda), Katanec (Mezőkövesd) – Pekár (Mezőkövesd), Lucas (Kisvárda), Urblík (PAFC), Knezevic (PAFC) – Gyurcsó (PAFC), Szécsi (DVSC)

Dibusz Dénes (Ferencváros)

Nagy Sándor (DVSC) és Demjén Patrik (ZTE) is kimagasló teljesítményt nyújtott a kapuban, Dibusz azonban az Újpest elleni derbin védett kiválóan. A Fradi nagyrészt kapusának köszönheti, hogy legyőzte a lilákat, aki több ízben is bravúrt mutatott be Simon közeli próbálkozásainál.

Loic Nego (Fehérvár)

Ezúttal is jól oldotta meg a védekező feladatát és maradt energiája a támadások segítésére is. Több pontos beadása volt és a támadóharmadban rendre jó megoldásokat hozott.

Matija Katanec (Mezőkövesd)

A horvát védő remek védőteljesítménye is kellett ahhoz, hogy az éllovas ne szerezzen gólt Mezőkövesden. Jól használta ki testi erejét, ha kellett, kisegítette társait.

Batik Bence (Honvéd)

Több labdaszerzéssel vétette magát észre, emellett a támadásokat is hatékonyan segítette. A 78. percben ő centerezett pontosan középre, amely után Lanzafame megszerezte a Honvéd győztes találatát.

Anton Kravcsenko (Kisvárda)

Hozta a már tőle megszokott magabiztos védőjátékot. Fejjel és lábbal is határozott volt a saját kapuja előtt, remekül semlegesítette a kaposvári támadókat.

Pekár László (Mezőkövesd)

Végig aktív volt, segítette a támadásokat. Bátran próbálkozott távolról is, és csak Kovácsiknak volt köszönhető, hogy nem született gól a lövéseiből.

Lucas (Kisvárda)

A kisvárdaiak legjobbja volt, nagy kedvvel futballozott. 25 méteres bombagólja a forduló találata lett.

Urblík József (Puskás Akadémia)

Ezúttal is kimagasló teljesítményt nyújtott a felvidéki középpályás. Bejöttek a cselei és a passzai is. A 27. percben 17 méterről egy okos tekeréssel szerzett vezetést együttesének.

Josip Knezevic (Puskás Akadémia)

Jól mozgatta csapatát, szinte az összes felcsúti támadás rajta keresztül ment végig. Az első három találatban kulcsszerepet játszott, a legszebb megmozdulása a Vaneceknek sarokkal adott gólpassza volt.

Gyurcsó Ádám (Puskás Akadémia)

Gyorsan beilleszkedett új csapatába és rendszerint meghatározó ember. Nem volt ez másképp most sem, szerzett két gólt, főleg a második volt remek találat, amikor 28 méterről, szabadrúgásból talált a jobb sarokba.

Szécsi Márk (DVSC)

Kapura veszélyesen játszott, a 8. percben tőle indult a Loki pazar támadása, melynek végén öt méterről egy laza mozdulattal gurított a jobb sarokba. A hajrában egy letámadásnál labdát szerzett és éles szögből csak centikkel lőtt mellé.

A forduló cseréje: Gosztonyi András (Kisvárda)

A 68. percben állt be, majd 20 perccel később egy kontra végén eldöntötte a Kaposvár elleni mérkőzést.

A forduló edzője: Herczeg András (DVSC)

Négy vesztes mérkőzés után szereztek újra fontos három pontot. Már az első perctől látszott, hogy mindenáron a győzelem a cél. Az utolsó félórát emberhátrányban játszotta le a Debrecen Varga Kevin kiállítása miatt, de így is sikerült megszerezni a győztes találatot.