NB I, a 17. forduló válogatottja

Dombó (Kisvárda) – Bolla (MOL Fehérvár FC), Szépe (ZTE), Oláh (Budafok), Schön (MTK Budapest) – Papp (Paks), Hidi (Budapest Honvéd), Bedi (ZTE), Bertus (Paks) – Funsho (MOL Fehérvár FC), Zivzivadze (MOL Fehérvár FC)

Dombó Dávid (Kisvárda)

Biztos pont volt a kapuban, főleg a második félidőben akadt dolga. A legnagyobb védést Jurina közeli fejesénél mutatta be, majd nem sokkal később újra hatalmasat védett egy újabb fejesnél.

Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár FC)

Remekül megoldotta a védekező feladatát, emellett folyamatosan támogatta a támadásokat, passzai rendre pontosak voltak.

Szépe János (ZTE)

A védelem oszlopa volt, jól használta ki testi erejét, ráadásul egy kipattanó után ő egyenlített a második félidő közepén.

Oláh Bálint (Budafok)

Biztos pontja volt az újonc hátsó alakzatának, ha kellett kisegítette a társait, a megszerzett labdákat túlnyomórészt pontosan játszotta meg.

Schön Szabolcs (MTK Budapest)

Ezúttal kényszerposzton, a védelem bal oldalán játszott, ám a szerelései mellett a támadójátékhoz is sokat tudott hozzátenni. Már a második percben lőtt egy nagy gólt ballal, több jó beadása is volt, valamint jól oldotta meg az egy az egy elleni szituációkat.

Papp Kristóf (Paks)

407 nap után játszott újra súlyos sérülését követően, ráadásul csapata egyik legjobbja volt. Sok labdát szerzett a középpályán, és az első félidőben ő rúgta a paksiak vezető találatát.

Bedi Bence (ZTE)

Nagy kedvvel, bátran futballozott, sokszor csak szabálytalanul tudták őt megállítani.  Lőtt egy óriási gólt, amivel csapata átvette a vezetést a Honvéd ellen.

Hidi Patrik (Honvéd)

A kispestiek legjobbja volt, jók voltak a meglátásai, nem mellékesen pedig 26 méterről lőtt egy hatalmas gólt a bal felsőbe.

Bertus Lajos (Paks)

Ahogy azt már tőle megszokhattuk, beadásai, pontrúgásai rendre veszélyesek voltak. Olyannyira, hogy az első félidő végén szögletből tekert a kapuba.

Bamgboye Funsho (MOL Fehérvár FC)

Tulajdonképpen 20 perc alatt lerendezte az Újpest elleni meccset. A 7. percben Zivzivadze remek kiugratása után lefutott két védőt, majd a hálóba gurított. Negyedóra sem telt el, amikor pedig egy kipattanót pofozott a kapuba. A második félidőben pedig kiosztott egy gólpasszt Zivzivadzének.

Budu Zivzivadze (MOL Fehérvár FC)

Az első négy gólban főszerepet játszott. Az elsőnél ő passzolt Funshonak, a másodiknál a lövését követően pofozta a kapuba a labdát Funsho, a harmadikat ő maga szerezte, míg a negyediknél kihagyhatatlan helyzetbe hozta Petrjakot.

A forduló edzője: Márton Gábor (MOL Fehérvár FC)

Úgy tűnik remekül sikerült a rövid téli felkészülése a Vidinek. Tetszetős támadófocit játszottak az Újpest ellen, remekül használták ki a helyzeteiket, az 5-0-s végeredmény sem nevezhető túlzónak.

A forduló cseréje: Ivan Petrjak (MOL Fehérvár FC)

Bő egy órát kapott csereként, de igencsak megtöltötte tartalommal ezt az időszakot. Előbb szerzett egy gólt 16 méterről, majd a hajrában adott egy gólpasszt Nikolicsnak.