NB I, a 16. forduló válogatottja

Banai (Újpest) – Lesjak (ZTE), Pillár (Mezőkövesd), Herrera (MTK) – Petrjak (MOL Fehérvár FC), Besirovic (Mezőkövesd), Haratin (Ferencváros), Dimitrov (MTK), Funsho (MOL Fehérvár FC) – Zimonyi (ZTE), Beridze (Újpest)

Banai Dávid (Újpest)

Végig magabiztos volt, több fontos védést is bemutatott. A legvégén 2-1-es újpesti vezetésnél Traoré lövését bravúrral ütötte ki, megmentve ezzel csapatának a három pontot.

Zoran Lesjak (ZTE)

Hetek óta jó formában van, biztos pontja az egerszegi védelemnek. Ahogy az előző fordulóban, úgy ezúttal is kiosztott egy gólpasszt.

Pillár Róbert (Mezőkövesd)

Pintér Attilánál újra a védelem alappillére. A Puskás Akadémia ellen is biztos pontja volt a hátsó alakzatnak, sok párharcot nyert és jól használata ki a fizikai adottságait.

Sebastián Herrera (MTK Budapest)

Kissé idegen poszton, ezúttal bal oldali belső védőként játszott a rengeteg hiányzó miatt, de itt sem okozott csalódást, jól megoldotta feladatát védőként és többször a támadójátékban is segített.

Ivan Petrjak (MOL Fehérvár FC)

Fordulók óta a Vidi egyik legjobb formában lévő játékosa. Ezúttal is pontosak voltak a labdái, tőle indult az első gólt megelőző akció. A második félidőből mindössze 16 másodperc telt el, amikor éles szögből bombázott a kapuba.

Dino Besirovic (Mezőkövesd)

Már a 6. percben bevette a Puskás Akadémia kapuját, ami végül győztes találatnak bizonyult. Végig nagy koncentrációval futballozott, beadásai rendre veszélyesek voltak.

Ihor Haratin (Ferencváros)

Remek félévet zárt az ukrán válogatott középpályás, folyamatosan a Fradi vezéregyénisége volt. Az idei utolsó bajnokin is remekül szűrt és magabiztosan értékesített egy 11-est.

Srdjan Dimitrov (MTK Budapest)

Csapata egyik legjobbja volt. A 74. percben az ő góljával szerzett vezetést az MTK, majd öt perccel később nagyszerű gólpasszt adott Prossernek. A szerb középpályás az egész mérkőzés alatt nagy mezőnymunkát végzett, nagyban hozzájárulva ezzel a három pont megszerzéséhez.

Bamgboye Funsho (MOL Fehérvár FC)

A Vidi legjobbja volt a Kisvárda ellen két góljával. A meccs elején hét méterről vágta a labdát a léc alá, a végén pedig okosan tekert a hosszúba. Ha van egy kis szerencséje, mesterhármast is szerezhetett volna, de a 92. percben elhibázta a lehetőségét.

Zimonyi Dávid (ZTE)

Fantasztikus formában futballozik az egerszegi támadó. Harmadszor volt kezdő és a mostani duplájával már négy gólos. Ő szerzett vezetést csapatának, miután Karant elfektette, higgadtan gurított a kapuba, a második félidőben pedig pontosan érkezett középen Babati beadására.

Giorgi Beridze (Újpest)

Nagy kedvvel játszott, ráadásul kapura veszélyesen tette. A 64. percben egy remek kiugratás után szépen helyezett Tujvel kapujába, vezetéshez juttatva ezzel az újpestieket.

A forduló cseréje: Antonio Perosevic (Újpest)

Nyerőembernek bizonyult. A 73. percben állt be, négy perccel később pedig győztes gólt szerzett. Szép mozdulattal vette le Antonov beadását, hogy aztán félfordulatból a bal sarokba vágja a labdát 15 méterről.,

A forduló edzője: Farkas Attila (MTK Budapest)

Michael Boris vezetőedző pozitív koronavírustesztje miatt ezúttal is Farkas Attila asszisztensedző dirigált az oldalvonal mellett, akinek nem volt egyszerű dolga, hiszen nemcsak Boris, hanem a szakmai stáb több tagja is hiányzott a kispadról – ezért a védő, Pintér Ádám is besegített -, valamint a csapat is tartalékos volt, összesen 14 játékos nem volt bevethető. A kék-fehérek ezúttal is sok lehetőséget adtak a fiataloknak, a kezdőben kapott helyet a 17 éves Biben, a 18 éves Kata, a 20 éves Schön, csereként pedig beállt a 18 éves Osei és a 20 éves Mezei is. és Az MTK a Paks elleni három pontjával újoncként a 3. helyen zárta az őszi szezont, ami az egész szakmai stáb dicsérete is.