Az NB I 12. fordulójának válogatottja

Szappanos (Mezőkövesd) – Lovrencsics (FTC), Batik (Honvéd), Szabó J. (Paks) – Varga R. (FTC), Nwobodo (Újpest), Lucas (Kisvárda), Tokmac (FTC) – Isael (FTC), Hahn (Paks), Feczesin (Újpest)

Szappanos Péter (Mezőkövesd)

Két kivédett 11-esével egyértelműen helye van a csapatban. A második félidő elején Babati büntetőjét ütötte ki, a hajrában pedig Radó lövését hatástalanította.

Lovrencsics Gergő (FTC)

Ezúttal is rengeteget dolgozott és futott, a támadásokat is hatékonyan segítette. A harmadik találatnál gólpasszt adott Isaelnek, a negyedik előtt az ö lövése vágódott Bőle elé, aki nem hibázott, az ötödiknél pedig szép passzt adott Tokmacnak, a kipattanó után pedig Varga talált be.

Batik Bence (Honvéd)

Biztos pontja volt a védelemnek, földön és a levegőben is jól oldotta meg a feladatát.

Szabó János (Paks)

Több pontos beadása is volt, emellett a védekező feladatát is remekül oldotta meg. A 91. percben egy labdaszerzést követően szépen játszott össze Hahnnal, majd 8 méterről kilőtte a bal alsó sarkot.

Varga Roland (FTC)

A debreceni kiütés egyik főszereplője volt. Ő kezdte meg a gólgyártást egy léc alá vágott bombával, majd kiosztott egy gólpasszt Tokmacnak, a 80. percben pedig ő szerezte csapata ötödik találatát.

Obinna Nwobodo (Újpest)

Mindhárom újpesti gólban nagy szerepet játszott. Az elsőnél okosan lépte át Simon beadását, Onovo pedig nem hibázott, a másodiknál és a harmadiknál pedig gólpasszt adott Feczesinnek.

Lucas (Kisvárda)

A kisvárdaiak legjobbja volt, remekül osztogatott a középpályán. Úgy tűnt, hogy a 88. percben szerzett gólja győztes találat lesz, de aztán a paksiak a ráadásban egyenlítettek.

Tokmac Nguen (FTC)

Nagy kedvvel játszott a norvég támadó. Alacsony termete ellenére gólt fejelt, majd egy szépségdíjas tekeréssel ő alakította ki a 6-1-es végeredményt.

Isael da Silva Barbosa (FTC)

Ismét megmutatta, hogy remek technikai képességekkel rendelkezik. Az első találat előtt parádés labdát adott Vargának, a harmadik gólt pedig ő maga szerezte fejjel.

Hahn János (Paks)

Nem rajta múlt, hogy a Paksnak be kellett érnie egy ponttal a Kisvárda ellen. Kapura veszélyesen futballozott. Volt egy remek labdája Könyvesnek, aki azonban elhibázta a nagy lehetőséget. A hosszabbításban pazar gólpasszt adott sarokkal Szabónak.

Feczesin Róbert (Újpest)

Továbbra is válogatott formában futballozik a támadó. Másodszor duplázott a szezonban és már összesen hat gólnál jár.

A forduló cseréje: Bőle Lukács (FTC)

Remekül szállt be a meccsbe: a 72. percben állt be, öt perccel később pedig egy klasszis mozdulattal emelt a Debrecen kapujába.

A forduló edzője: Szergej Rebrov (FTC)

Sokan azt gondolták, hogy a folyamatos kettős terhelés miatt fáradtabb lesz a Fradi, de még úgy is hengerelt Debrecenben, hogy az ukrán vezetőedző több alapemberét pihentette.