NB I, a 25. forduló válogatottja

Malenica (DVTK) – Grgic (DVTK), Nagy Zs. (MTK), Rus (Fehérvár), Civic (Ferencváros) – Besirovic (Mezőkövesd), Martic (Mezőkövesd), Koszta (ZTE) – Futács (ZTE), Boli (Ferencváros), Géresi (Puskás Akadémia) 

Marko Malenica (DVTK)

Egy hónap alatt másodszor hozott le kapott gól nélkül bajnoki meccset a horvát kapus. Ezúttal is remekül védett, Miovski lövésénél mutatta be a legnagyobb bravúrt, de a hajrában is volt két komoly hárítása.

Alen Grgic (DVTK)

A kapus mellett ő nyújtott átlag feletti teljesítményt. Rengeteget futott, segítette a támadásokat, a beadásai rendre veszélyesek voltak.

Nagy Zsombor (MTK)

Egy hibája akadt, azt követően viszont végig megbízhatóan teljesített. A mérkőzés elejét leszámítva a kék-fehérek nem igazán “kínáltak” helyzetet a DVTK támadóinak, ebben a stabilan teljesítő belső védőnek is komoly szerepe volt.

Rus Adrián (Fehérvár)

Stabilitást adott a Vidi védelmének, több fejpárbajt megnyert. Az első félidőben volt egy veszélyes fejese a budafoki kapu előtt, de kevéssel célt tévesztett.

Eldar Civic (Ferencváros)

Sorozatban másodszor került be a csapatunkba. Ezúttal is a Fradi egyik legjobbja volt, védekezésben és támadásban is sokat tett hozzá a zöld-fehérek játékához. Az első gól megelőzően ő ívelte középre a labdát a berobbanó Bolinak.

Dino Besirovic (Mezőkövesd)

Hetek óta bombaformában futballozik. Most is több alkalommal megvillantotta a lövőtechnikáját. Előbb kiosztott egy gólpasszt, majd egy 22 méteres szabadrúgást csavart a kapuba.

Manuel Martic (Mezőkövesd)

Jól szűrt a középpályán, sokat ütközött, és a támadásokat is segítette. Az első találat előtt ő ugratta ki a gólpasszt jegyző Besirovicot.

Koszta Márk (ZTE)

Már a meccs elején vezetést szerzett csapatának, végig kapura veszélyesen futballozott. Az egerszegi 11-es előtt ő fejelte le a labdát Futácsnak,

Futács Márkó (ZTE)

Nem kis érdemei voltak abban, hogy a Zalaegerszeg egy pontot otthon tudott tartani a Fradi ellen. Az első gól előtt ő szerzett labdát, majd gólpasszt adott Kosztának. Az egyenlítő találatot megelőzően vele szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a 11-est pedig magabiztosan értékesítette.

Franck Boli (Ferencváros)

A Fradi legjobb formában lévő játékosa. Az utolsó két bajnokin három gólt szerzett, ezúttal két szélről érkező beadást vert be.

Géresi Krisztián (Puskás Akadémia)

AZ MTK után az Újpest ellen is győztes gólt szerzett. A felcsútiak legveszélyesebb támadója volt, jól került helyzetbe, a 72. percben pedig egy szélről belőtt labdát vágott a léc alá, megnyerve ezzel a meccset a Puskás Akadémiának.

A forduló edzője: Boér Gábor (ZTE)

A sok hiányzó ellenére is méltó ellenfelei voltak a Fradinak. A mérkőzés elejétől támadólag léptek fel, a vezetés megszerzését követően sokáig tartották az eredményt. Később hátrányban sem adták fel és végül heroikus küzdelemben nagyon fontos egy pontot szereztek, ami még sokat érhet a végelszámolásnál.

A forduló cseréje: Sajbán Máté (Paks)

A 60. percben, 0-1-es állásnál lépett pályára, ezt követően pedig alaposan feljavult a Paks támadójátéka. A 25 éves játékos végig veszélyesen játszott, nem igazán tudták tartani a kövesdi védők, végül pedig az egyenlítő gól az ő nevéhez fűződött.