A 29. forduló válogatottja

Nagy G. (Paks) – Shestakov (DVTK), Szatmári (DVSC), Kravchenko (Kisvárda), Ristevski (Újpest) – Haratin (FTC) – Bódi (DVSC), Tokmac (FTC), Prosser (DVTK), Grozav (Kisvárda) – Knezevic (PAFC)

Nagy Gergely (Paks)

Több nagy védéssel segítette csapatát a tolnai együttes hálóőre, a diósgyőriek góljánál nem volt esélye a hárításra.

Szerhij Shestakov (DVTK)

Védekezőfeladatának magabiztos ellátása mellett a támadásokba is besegített a diósgyőriek jobbhátvédje csapata létfontosságú győzelmet hozó meccsén.

Szatmári Csaba (DVSC)

Másik gólját szerezte az NB I-ben a 24 éves védő, ezúttal kitűnően fejelt Király Gábor kapujába. Ezen kívül hátul is rendre tisztázott, amikor a Haladás támadói veszélyeztettek.

Anton Kravchenko (Kisvárda)

Szinte hiba nélkül oldotta meg feladatát a kisvárdai hátvéd, hozzájárulva ezzel ahhoz, hogy csapata kapott gól nélkül játssza le szombati bajnokiját.

Kire Ristevski (Újpest)

Sokadszor igazolja, hogy jó döntés volt a szerződtetése ősszel. A macedón válogatott védő a Honvéd ellen a mezőny talán legjobbja volt, a legtöbb pontos passzal és a legmagasabb Instat-indexszel is, miközben többnyire sikerrel vette fel a harcot két igen különböző stílusú támadóval, Holenderrel és Danilóval is.

Ihor Haratin (FTC)

Kulcsszerepet játszott ő is a Vidi legyőzésében, nem csak a második gólt érő fejese, de hatalmas mezőnymunkája miatt is, nagyszerűen osztogatta a labdákat a középpálya tengelyében.

Bódi Ádám (DVSC)

Igazi karmestere volt a Lokinak, ráadásul mindkét gólban szerepet vállalt a Haladás elleni bajnokin (2-1). A 35. percben az ő szabadrúgását fejelte a kapuba Szatmári, majd a 64.-ben kíméletlenül és higgadtan értékesítette győztes 11-esét.

Tokmac Nguen (FTC)

Harmadik és eddigi legszebb gólját lőtte a Fradiban a szombati rangadón, remekül tekert a bal sarokba a meccs elején. Ezután is sok gondot okozott a norvég-kenyai támadó középpályás a fehérvári védelemnek, nem mellesleg pedig róla kapta mindkét sárga lapját Anel Hadzic.

Prosser Dániel (DVTK)

Győztes és „életmentő” gólt szerzett a Paks elleni alsóházi rangadón, de ezt leszámítva is ő volt a legveszélyesebb hazai játékos, kiemelkedett a mezőnyből.

Gheorghe Grozav (Kisvárda)

Gólpasszt adott és végig kapura veszélyesen játszotta a szabolcsiak román válogatott futballistája. Más kérdés, hogy gólpasszánál lesen állva kapta a labdát, a játékvezető azonban nem vette észre ezt.

Josip Knezevic (Puskás Akadémia)

Nem csak győztes  góljával vagy 300-as Instat-indexével emelkedett ki csapatából a Mezőkövesd ellen, de rendkívül aktív játékával és többek között 9(!) sikeres cselével is.

A forduló cseréje: Davide Lanzafame (FTC)

Viszontagságos napokat és a keretből történt egyhetes kizárását követően tért vissza csapatába. Csereként szállt be a Vidi ellen, de így is „teljes értékű”, sőt, kiemelkedő volt a produkciója. Előbb egy parádés szabadrúgásból, majd egy remek ellentámadás végén talált be, utolérve a góllövőlista élén a honvédos Holendert.

A forduló edzője: Szerhij Rebrov (FTC)

Remekül játszva győzte le a listavezető FTC a címvédő MOL Vidi FC-t (4-1). A félidőben jól reagáltak arra, hogy emberelőnybe kerültek, és ezt ki is használták a szünetet követően. Rebrov jó érzékkel küldte pályára Lanzafamét is, aki később két góljával eldöntötte a rangadót.