A 26. forduló válogatottja

Felipe (Kisvárda) – Habovda (Haladás), Pintér Á. (MTK), Katanec (Mezőkövesd), Stopira (Vidi) – Kanta (MTK), Pátkai (Vidi), Rui Pedro (Haladás), Petrjak (FTC) – Gera D. (MTK), Traoré (Újpest)

Luiz Felipe (Kisvárda)

Kiválóan védett a brazil kapus, több nagy bravúrt is bemutatott. Isael két távoli bombáját, Lanzafame ziccerét, valamint Gorriarán közeli löketét is hatástalanította.

Yuriy Habovda (Haladás)

Csapata egyik legjobbja volt. Jól zárta le a szélt, emellett pontosan játszotta meg a labdákat és két gólban is elévülhetetlen érdemeket szerzett. Az első találat előtt ő adta be a szögletet, a harmadiknál pedig remekül ívelt Rui Pedro elé, aki nem hibázott.

Pintér Ádám (MTK)

Az MTK speciálisan erre a meccsre öt védővel állt fel, ezt pedig Pintér irányította. Bár a kék-fehéreknek védekezése az utóbbi időszakban nem volt túl stabil, ez erre a meccsre megváltozott. A sérülése után visszatért játékos jól fogta össze csapata védekezését, a DVTK hiába birtokolta a labdát a meccs nagy részében, igazi nagy helyzetig nem is nagyon jutott.

Matija Katanec (Mezőkövesd)

A bekapott gólról nem tehetett, a mérkőzés nagy részében pedig magabiztosan állt a lábán, jól semlegesítette a Honvéd támadóit és többször segítette ki társait.

Stopira (Vidi)

Védekező feladatait komolyabb hibák nélkül ellátta, és előrejátékban is aktív volt: támadópasszait 86 százalékos hatékonysággal játszotta meg, ez a fordulóban kiemelkedő mutatónak számít.

Kanta József (MTK)

300. NB I-es meccsét játszotta, a jeles jubileumot jó játékkal párosította. Amíg a pályán volt, végig jó helyen volt nála a labda, hiszen azokat rendre jól játszotta meg, az első gólban pedig rendkívül komoly érdemei voltak: előbb harcos belépővel szerzett labdát, majd tökéletesen ívelt Gera fejére.

Rui Pedro (Haladás)

Nagy érdemei voltak abban, hogy simán legyőzték a Puskás Akadémiát. Ugyan kihagyott egy általa kiharcolt 11-est, de így is két góllal zárta a mérkőzést.

Pátkai Máté (Vidi)

Magabiztos passzjátékával kiválóan kötötte össze a Vidi védelmét és támadósorát, és Horvátország elleni győztes gólja után a Debrecennel vívott rangadót is az ő hajrában szerzett találata döntötte el.

Ivan Petrjak (FTC)

A Fradi egyik legjobbja volt, a támadások rajta keresztül futottak végig. A legemlékezetesebb megmozdulása az volt, amikor 0-0 állásnál a várdaiak egy gyors kontrájánál mintegy 80 métert rohant azért, hogy utolsó emberként akadályozza meg Ilic passzát, amely után könnyedén gól születhetett volna. Emellett róla állították ki Lukjancsukot a 60. percben, így a Fradi emberelőnyben fejezhette be a meccset.

Gera Dániel (MTK)

Ezúttal új poszton, klasszikus ékként került be a csapatba. Veszélyesen és eredményesen is futballozott, hiszen előbb fejjel talált be, majd értékesített egy ziccert, ez a dupla pedig nagyon fontos pontokat eredményezett a kék-fehéreknek.

Lacina Traoré (Újpest)

Az elefántcsontparti támadó lekötötte a védők figyelmét, a legveszélyesebb újpesti játékos volt. A második félidő közepén kiharcolt egy 11-est, amit magabiztosan értékesített, így végül fontos három pontot szerzett csapata.

A forduló cseréje: Amadou Moutari (Mezőkövesd)

Szinte egy új mérkőzés kezdődött a pályára lépésével, lendületet vitt a támadójátékba és folyamatos veszélyt jelentett a Honvéd kapuja előtt. Az ő góljával egyenlített a Mezőkövesd, valamint a második találatban is részt vállalt.

A forduló edzője: Horváth Ferenc (Haladás)

A sok nehézség ellenére jól összekapta csapatát. Végig irányították a Puskás Akadémia elleni mérkőzést és megérdemelten nyertek.