A forduló válogatottja

Dibusz (FTC) – Lovrencsics (FTC), Horj (Újpest), Benes (Haladás), Kukoc (Honvéd) – Petrjak (FTC), Papp (Paks), Bőle (FTC) – Danilo (Honvéd), Simon A., (Paks) Drazic (Mezőkövesd)

Dibusz Dénes (FTC)

Kimagasló kapusteljesítmény ezúttal nem akadt, több jó teljesítmény viszont igen. Az egyik Dibuszé volt, aki határozottan teljesített, amikor közbe kellett avatkoznia, mindig a helyén volt. A legfontosabb mentését Lencse lövésénél mutatta be, amikor nagyot mentett a léc alól. Ez 0-3-nál volt, de a mentésnek köszönhetően az MTK nem tudott a szünetig szépíteni, ezzel gyakorlatilag el is dőlt a párharc.

Lovrencsics Gergő (FTC)

Jól zárta le a szélt, emellett sokat ment fel a támadásokkal, amelyeket hatékonyan segített, egy gólpassz fűződik a nevéhez.

Razvan Horj (Újpest)

A párharcai jelentős részét megnyerte, de az ellenfél kapuja előtt is veszélyt jelentett, ő szerezte csapata második gólját.

Vít Benes (Haladás)

Kimagasló fejjátékát ezúttal kamatoztatni tudta. A szombathelyiek mindkét góljában elévülhetetlen érdemeket szerzett.

Tonci Kukoc (Honvéd)

A baloldalon végigrobotolta a mérkőzést, ütemszerűen érkeztek a beadásai, és aktív részt vállalt az összjátékban. A Honvéd harmadik gólja előtt pedig ő továbbította a labdát Gazdag felé.

Ivan Petrjak (FTC)

Az ukrán középpályás az első félidőben két találatával négy perc alatt lerendezte az örökrangadót, sőt az első gólban is benne volt: ő passzolt Lanzafaménak.

Papp Kristóf (Paks)

Hozta a tőle megszokott kemény, határozott játékot. Negyedórával a vége előtt volt egy remek fejese, amit Kovácsik hatalmas bravúrral szedett ki.

Bőle Lukács (FTC)

Kiválóan kezdte a mérkőzést, a 15. percben egy szép átemelés után szerzett vezetést a Fradinak, de ezt követően is kapura veszélyesen futballozott. Az FTC nagy erénye az Örökrangadón az volt, hogy a szélsők jól mozogtak be az üres területekre, amelyekből ziccerek alakultak ki, ezen a téren Bőle is aktív volt.

Danilo de Oliveira (Honvéd)

Sérülés után tért vissza és szerzett egy fontos gólt. Jól használta ki a testi erejét, nem tudtak vele mit kezdeni a védők. Egészen kiválóan kezdte a szezont, a bajnokságban és a nemzetközi kupában is rendre eredményes.

Simon András (Paks)

Sokat küzdött a Vidi belső védőivel, a párharcokból rendre győztesen jött ki. Ő szerezte a paksiak vezető találatát.

Stefan Drazic (Mezőkövesd)

A mezőny legjobbja volt, bejöttek a cselei, jól játszotta meg a társakat. A második félidőben két védőt is befűzött, majd lövése Kinyiken irányt változtatva jutott a kapuba.


A forduló cseréje

Forgács Dávid (Diósgyőr)

Már a 28. percben beállt, lendületet adott csapata játékának. A második játékrészben egy ügyes műeséssel 11-est harcolt ki, de Ugrai a felső lécre vágta a büntetőt. Játékát jól jellemzi, hogy még az ellenfél edzője is őt emelte ki, fordulópontnak nevezte Forgács beállítását.

A forduló edzője

Supka Attila (Honvéd)

Zsinórban negyedik tétmeccsét is megnyerte a Honvéddal, ráadásul úgy, hogy folyamatosan csatárgondokkal küzdenek a kispestiek.