A 31. forduló válogatottja

Banai (Újpest) – Farkas (Mezőkövesd), Hadzsiev (PAFC), Szatmári (DVSC) – Bőle (ZTE), Cukalasz (Kisvárda), Haratin (FTC), Varga K. (DVSC) – Boli (FTC), Vanecek (PAFC), Szécsi (DVSC)

Banai Dávid (Újpest)

Az újpestiek neki köszönhetik, hogy csak 1-0-ra veszítették el a derbit. Lovrencsics távoli bombáját, majd Tokmac közeli lövését is kiütötte. A második félidőben Boli és Tokmac ziccerét fogta, majd a legvégén Zubkov bombáját hatástalanította.

Farkas Dániel (Mezőkövesd)

A mérkőzés elejétől látszott, hogy a védekezésen kívül a támadások segítése is a feladatai közé tartozott. Beadásai rendre veszélyesek voltak, egy ilyen után egyenlített Besirovic.

Kamen Hadzsiev (Puskás Akadémia)

Magabiztos, határozott védőjátéka kellett ahhoz, hogy megállítsa a veszélyes paksi támadókat. A bolgár védő jól használta ki testi erejét, földön és levegőben is hasznos tagja volt a felcsúti csapatnak.

Szatmári Csaba (DVSC)

Jól fogta össze a védelmet, ha kellett kisegítette a társait, egy ízben a gólvonalról mentett Hasani próbálkozásánál. Ő szerzete csapata harmadik találatát egy közelei fejesből, amivel el is döntötte a meccset.

Bőle Lukács (ZTE)

Az egerszegiek legaktívabb játékosa volt. A legtöbb támadás tőle indult, pontosan játszotta meg társait és a beadásai is veszélyt hordoztak magukban.

Sztavrosz Cukalasz (Kisvárda)

A kisvárdaiak legjobbja volt Kaposváron. Előbb jól használta ki Pogacsics hibáját, akin átpattant egy hosszú indítás, így a görög középpályás az üres kapuba helyezett. Az első félidő utolsó percében pedig egy labdaszerzés után iramodott meg, majd kiosztott egy gólpasszt Kovácsrétinek.

Ihor Haratin (Ferencváros)

Szinte minden ferencvárosi akcióban benne volt a derbin, rengeteg labdát szerzett és ami ugyanilyen fontos, nagyon kevés eladott passza volt, átadásai 95 százaléka a társaknál landolt. Az előrejátékban is fontos szerepe volt, de szokásához híven hátul is tette a dolgát, mondhatni hibátlanul.

Franck Boli (Ferencváros)

Ha jobban összpontosít, akár mesterhármast is szerezhetett volna, nagyon élt a pályán könnyedén kerül gólhelyzetbe. A Fradi sorozatban a harmadik derbijét is az elefántcsontparti támadó góljával nyerte meg.

David Vanecek (Puskás Akadémia)

A cseh támadó szerezte a felcsútiak vezető találatát egy fineszes mozdulat után, majd a végén egy távoli lövéssel alakította ki a 3-1-es végeredményt. Már csak két találattal van lemaradva a góllövőlistát 13 góllal vezető Radó mögött.

Szécsi Márk (DVSC)

Hatalmas kedvvel futballozott. Szerzett két szép gólt, előbb 12 méterről külsővel lőtt a jobb sarokba, majd a felezővonaltól indulva 13 méterről bombázott a léc alá. Tulajdonképpen életben tartotta a Loki bennmaradási esélyeit.

A forduló cseréje: Mihailo Meskhi (Mezőkövesd)

A 83. percben állt be, majd a 93. percben egy kapu előtti kavarodást követően kilőtte a jobb sarkot, amivel megnyerte csapatának a meccset. A kövesdiek ezzel tovább őrzik harmadik helyüket a tabellán.

A forduló edzője: Kuttor Attila (Mezőkövesd)

Emberhátrányban is veszélyesebben játszott csapata a Vidinél. Egyértelműen látszott, hogy 10 emberrel is a győztes gól megszerzése a cél, ami a hajrában történt cseréknek köszönhetően a hosszabbításban sikerült.