A forduló válogatottja

Kicsak (MTK) – Sesztakov (DVTK), Pintér Á. (MTK), Kamber (Honvéd), Anderson Pico (Kisvárda) – Gazdag (Honvéd), Bertus (Paks), Schäfer (MTK) – Hahn (Paks), Danilo (Honvéd), Petrjak (FTC)

A forduló cseréje: Böde Dániel (FTC)

A forduló edzője: Feczkó Tamás (MTK)

Artem Kicsak (MTK)

Végig magabiztosan állt a kapuban. Az első félidőben megfogta Priskin 11-esét, majd nem sokkal később Tamás közeli fejesét hárította bravúrral. Jó vétel volt az ukrán, akit harminc kapus közül választottak ki a kék-fehérek. A csapat edzője szerint Kicsak egyre jobban teljesít lábbal is, ami nála fontos szempont, így egyre inkább erőssége lehet a kék-fehéreknek.

Szerhij Sesztakov (DVTK)

Sok dolga volt az ukrán védőnek, de megoldotta a feladatát. Jól zárta le a szélt, sok labdát szerzett, amelyeket általában pontosan játszott meg.

Pintér Ádám (MTK)

Jól irányította a védelmet, több fejpárbajt is megnyert. Emellett maradt energiája arra is, hogy a támadásokat hatékonyan segítse, ráadásul övé volt a meccs egyik legszebb jelenete, amikoris nehéz helyzetben sarokkal tisztázott.

Djordje Kamber (Honvéd)

Határozottan és keményen futballozott, nem tudták őt átjátszani a debreceni védők. A meccs elején gólt is szerezhetett volna, volt egy jó fejese, ami alig kerülte el a kaput.

Anderson Pico (Kisvárda)

A felépítésében Roberto Carlosra hasonlító brazil védő hatalmas munkabírással rendelkezik, jól használja ki a fizikai adottságait és a lövőereje is átlagon felüli. A második félidő elején 10 másodpercen belül két bombát is eleresztett a diósgyőri kapura, Antal azonban mindkét esetben védett.

Gazdag Dániel (Honvéd)

Kiválóan játszott a kispesti középpályás. Danilo első gólja előtt pontosan adott be, majd a folytatásban is végig kapura veszélyesen futballozott.

Bertus Lajos (Paks)

Rengeteget futott, nagy önbizalommal futballozott. Az első félidőben adott egy gólpasszt Hahnnak, a második játékrészben pedig az alapvonalról talált be, miután az ellenfélen megpattant a labda.

Schäfer András (MTK)

A mérkőzés előtt elmondta, hogy presztízsmérkőzés lesz számára a Haladás elleni találkozó, mivel Szombathelyről származik. Első NB I-es meccsén, amelyen kezdő volt, máris gólt szerzett, pedig nem is az eredeti posztján játszott a 19 éves játékos.

Hahn János (Paks)

Kiváló formában van a paksi támadó. A Puskás Akadémia elleni mérkőzésen ő szerezte az első és az utolsó gólt. Az elmúlt két fordulóban háromszor volt eredményes.

Danilo Oliveira (Honvéd)

Szinte akkor került helyzetbe, amikor akart. Ő szerezte csapata első két gólját, igaz a 11-es előtt eljátszotta a szabálytalanságot, Bognár Tamás játékvezető azonban befújta a büntetőt.

Ivan Petrjak (FTC)
Szinte az összes akció az ő oldalán futott végig, nagyon aktívan futballozott, volt két jó kapura lövése, a 91. percben pedig gólpasszt adott Bödének.


A forduló cseréje

Böde Dániel (FTC)

Jól szállt be a meccsbe, tíz perc elég volt neki, hogy győztes gólt szerezzen a Mezőkövesd ellen.

A forduló edzője

Feczkó Tamás (MTK)

Megszakították a Haladás nagy sorozatát, korábban a Ferencvárosnak vagy a Videotonnak sem sikerült győznie a hazaiak új stadionjában, az MTK-nak igen. Ráadásul a szakember meccs utáni nyilatkozata is utalt arra, hogy a kék-fehérek győzni mentek Szombathelyre, hiszen ők szerették volna megszerezni a remek sorozatot. Az MTK úgy is futballozott, hogy ezt elérje, hiszen az első perctől kezdve irányított, már korábban is lezárhatta volna a meccset. Feczkó Tamás ráadásul jó húzásai is akadtak, hiszen a kezdőcsapatba állította Schäfert, aki vezetést szerzett, majd a hajrában beküldte Gera Dánielt, aki szintén eredményes volt.