A DAC csak az 5. helyen állt a Fortuna Ligában, amikor a vezetőség megvált a magyar vezetőedzőtől.

– Bánt, hogy így alakult. Egy edző sem akar úgy elmenni a klubtól, hogy nem érte el a kitűzött célt – kezdte Németh Antal a sport.sk-nak. – Nem könnyű ez a szituáció, de ilyenkor megszűnik az emberen a nyomás. Most egy nyugodtabb időszak vár rám.

Németh elmondta, miért nem jöttek a jó eredmények.

– Bonyolult volt a helyzet a csapatnál, de mi mindig kerestük a kiutat a problémákból. A szereplésünk olyan volt, mint a hullámvasút. Ez zavart engem, mert azt szerettem volna, hogy mindig a lehető legjobb teljesítményt nyújtsuk. Nem ez volt a mi maximumunk. Júniustól sok változás volt a csapatnál, ez a legfontosabb oka a kiegyensúlyozatlan szereplésünknek. Biztos követtem el én is hibákat, senki nem tévedhetetlen.

A szakembere beszélt a DAC jövőjéről is.

– Büszke vagyok rá, hogy a Dunaszerdahely edzője lehettem. Olyan klubnál dolgozhattam, amely a jövőben sok mindent elérhet, ma azonban még nincs erre teljesen felkészülve. A tulajdonos és a vezetők megteszik a maximumot azért, hogy a DAC fejlődjön. A szlovák liga más, mint a magyar, nehéz megítélni, hogy jobb vagy rosszabb, de különbözőek.

Természetesen szó volt az edző terveiről is.

– Értékelem, hogy a többi edző barátságos volt velem, annak ellenére, hogy külföldről érkeztem. Szlovákiában nagyon sok fiatal, jól képzett edző dolgozik. Az ellenfeleink taktikailag nagyon jól fel voltak készítve az utolsó fél évben. Ez jó hír a szlovák bajnokság számára. Nem lesz könnyű dolga a csapatnak, de elnézve a keret erősségét, biztos javul majd a teljesítmény.

A bajnoki címre már kicsi az esély, de a kupaindulást jelentő helyek valamelyikének megszerzése reális lehet.

– Meglátjuk, mit hoz a jövő. Szívesen dolgoznék újra a futballban. Az mindegy, hogy otthon vagy külföldön. Szívesen ismerek meg új helyeket, kultúrát és futballt. Fiatal edző vagyok, a motiváció és az ambíció nem hiányzik belőlem.

Németh azt is el tudja képzelni, hogy Szlovákiában más csapatnál dolgozzon: – Miért ne? Szeretem az országot és ezt a bajnokságot is – jelentette ki a szakember.