406 mérkőzés, 36 gól, négy alkalommal feljutás az élvonalba – ez Szatke Zoltánnak, a nyíregyházi futball emblematikus alakjának mérlege a Szpari mezében. Bár évek óta a klub utánpótlásában dolgozik edzőként, még 50 évesen is rendszeresen pályára lépett Kótajban. Most viszont a Nyíregyháza hívta, hogy legyen a megyei III. osztályban induló második csapat játékosa, és tapasztalatát a pályán is adja át a fiataloknak. Szatke vállalta a kihívást.

Akik ismernek tudják, hogy ha én kezet fogok egy klub vezetőjével, akkor ott játszom. Ez alól egy kivétel van: ha a Spartacus hív, akkor nincs mese! Most ez történt. Beszéltünk a kótajiakkal a folytatásról, de amikor a Szpari jelezte, hogy számítana rám, nem is gondolkodtam a válaszon.

Természetesen tisztában vagyok a korommal, jeleztem, hogy rám már ne építsenek csapatot, de amiben tudok, segítek.

Ez az osztály egy olyan osztály, ahol teljesen más pályaviszonyok vannak, harcos, kemény gárdák lesznek, ezért biztosra egyik mérkőzésen sem lehet menni. De természetesen a győzelem lesz a célunk minden találkozón – mondta a klub Facebook-oldalának az egykori kiváló NB I-es védő, aki természetesen marad az utánpótlásnál is, ahol továbbra is edzőként dolgozik majd.

SZATKE ZOLTÁN ISMÉT A SZPARIBAN FOCIZIK!A legendás játékos újból pályára lép a Spartacus színeiben. 406 mérkőzés, 36…

Közzétette: Nyíregyháza Spartacus FC – 2019. július 16., kedd