A lett támadó az Arsenal elleni EL-mérkőzés előtt beteget jelentett, majd orrüreg-beavatkozáson esett át. A csatár azóta nem került be a kölniek keretébe, majd a mai napon felbontotta szerződését.

– Rudnevs a mai napon eljött hozzánk és kérte szerződése felbontását, mivel személyes problémákkal küszködik. A legjobbakat kívánjuk neki és reméljük, hogy kezelni tudja majd ezeket a problémákat – nyilatkozta a német együttes sportigazgatója, Jörg Schmadtke.

A mindössze 29 esztendős támadónak még 2019-ig élő szerződése volt a kölniekkel, ám miután közös megegyezéssel felbontották azt, a futballtól is visszavonult a játékos.

A remek felépítésű futballistát a magyar szurkolók is jól ismerhetik, hiszen a 2009/2010-es szezonban az NB I-ben, a ZTE színeiben szerepelt, sőt, 30 meccsen szerzett 20 góljával a második legeredményesebb játékos volt az egész mezőnyben. Hazánkban a legemlékezetesebb meccsét a Nyíregyháza ellen játszotta, ahol az egyetlen NB I-es tripláját is elérte.

Később aztán következő csapatában, a Lech Poznanban is remekelt. Az Európa Ligában, a Juventus ellen például mesterhármassal járult hozzá 3-3-as végeredményhez, összesen 5 találatig jutott a sorozatban, a lengyel bajnokságban pedig első évében 11-ig. A 2011-2012-es bajnokságban aztán 22 góllal elnyerte az Ekstraklasa gólkirályi címét is.

A Bundesligában aztán 113 mérkőzésen léphetett pályára, a Köln előtt a Hamburg és a Hannover játékosaként is, és összesen 25 gólig jutott a német elitligában.