2020-as Eb: Budapest egy hét múlva partnervárost kap, kiderül a megnyitó helyszíne is

Budapest és partnervárosa is ugyanabból az Eb-csoportból rendezhet majd három-három találkozót, valamint egy nyolcad-vagy negyeddöntőt is kap.
Budai László 2017. november 28., kedd 12:19
Budapest és partnervárosa is ugyanabból az Eb-csoportból rendezhet majd három-három találkozót, valamint egy nyolcad-vagy negyeddöntőt is kap.
Szerző: Budai László 2017. november 28., kedd 12:19

Az UEFA hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a szövetség végrehajtó bizottsága jövő hét csütörtökön ül össze, ahol többek között a 2020-as Európa-bajnokság kapcsán is hoznak döntéseket.

Ekkor derül ki például, hogy Budapest melyik várost kapja partnerének. Ez azt jelenti majd, hogy egy adott Eb-csoportból három mérkőzést az egyik, hármat pedig a másik rendez. Emellett az egyik házigazda egy nyolcaddöntőt, a másik pedig egy negyeddöntőt kap pluszban.

A sorsolás előtt várhatóan földrajzilag elosztják majd a házigazdákat.

Szintén az ülésen véglegesítik, hogy Brüsszel lehet-e Eb-rendező a tornán, ugyanis a stadionépítés nem az elvárt ütemben halad Belgiumban. És az is kiderül majd, melyik város lesz az Eb-nyitómeccs házigazdája: erre Amszterdamnak, Brüsszelnek (ha egyáltalán rendezhetnek meccseket), Glasgow-nak, Rómának és Szentpétervárnak van esélye.

A végrehajtó bizottság emellett a Nemzetek Ligája sorsolásának és menetrendjének is ismerteti a részleteit.

A 2020-as Eb-n Budapest mellett a következő városok rendezhetnek találkozókat: Baku, Minszk, Brüsszel, Szófia, Koppenhága, London, München, Jeruzsálem, Róma, Szkopje, Amszterdam, Dublin, Bukarest, Szentpétervár, Glasgow, Bilbao, Stockholm, Cardiff.

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Freiburg
Lőw Zsolt
A Bild szerint a Bayern München asszisztensedzőjeként dolgozó Lőw Zsolt is jelölt a Freiburgnál, ahonnan a szezon végén távozik Christian Streich vezetőedző.
Ferencváros
Tokmac Nguen
Svéd sajtóhírek szerint Tokmacot a Djurgarden szemelte ki, honlapunk azonban úgy értesült, hogy a Ferencvárost egyelőre még nem keresték meg ezzel kapcsolatban.
Légiósok
Németh Hunor
Fabrizio Romano számolt be róla, hogy a magyar utánpótlás-válogatott Németh Hunor új, hosszú távú szerződést köt a dán Köbenhavn csapatával. A 16 középpályás 2026 decemberéig érvényes kontraktust ír alá.
Tovább az összes átigazoláshoz