A Foci a köbön nevű portál értesült úgy több forrásból is, hogy a téli felkészülésnek már nem a korábbi újpesti kedvenc, Véber György irányításával vág neki a Pest megyei II. osztály Keleti csoportjában éllovas Törtel.

A lap szerint nem a nyáron kinevezett 48 éves tréner, hanem a törteli klub vezetése kezdeményezte a váltást. Állítólag közel a végleges megállapodás az új edzővel, aki játékosként és szakvezetőként is “bőséges tapasztalatra tett szert a közép-magyarországi régióban”.

Véber a nyáron állt munkába Törtelen és az eredmények is jöttek, hiszen 14 győzelem mellett csak egyszer kapott ki a csapata, amely 8 pontos előnnyel vezeti a tabellát, és amelyről így nyilatkozott még szeptemberben a Digi Sportnak:

Mondhatnám azt is, hogy a lehetőségeinket tekintve az osztályunk Paris Saint-Germainje vagyunk. Neymarom nincsen, de kiugró csapatom van.

Godó Tibor klubelnök úgy fogalmazott az Indexnek, hogy a szakításra azért került sor, mert “más volt az elképzelése a jövőt illetően a klubnak és Véber Györgynek.” Közös megegyezéssel az edző távozása mellett döntöttek, aki nagy valószínűséggel magasabb osztályból kaphatott ajánlatot.