ANGLIA

Chelsea: Kanté rekordja: Ő döntötte el a Chelsea meccsét – videó

A Borussia Dortmund 20 éves amerikai válogatott támadó középpályása, Christian Pulisic lehet az egyik téli érkező. Ezt állítólag már “be is jelentette” véletlenül honfitársa, a Fulhamnél futballozó  Eddie Johnson, aki aztán törölte a Pulisicnek gratuláló Instagram-posztját…

Manchester United: Ez már nem véletlen: Harmadszor is simán nyert a Pogba-vezette MU Mourinho kirúgása óta – videó

Manchester City: Megállt a Manchester City mélyrepülése – videó

Arsenal: Unai Emery menedzser középső védőt, középpályást és szélső támadót is igazolna januárban (The Sunday Times)

Premier League: Mégsem a novemberben megválasztott Susanna Dinnage tölti be keddtől az angol labdarúgó Premier League ügyvezető igazgatói posztját. “Annak ellenére, hogy november elején elkötelezte magát, Susanna Dinnage most tájékoztatta a jelölőbizottságot, hogy nem veszi át az igazgatói posztot. A bizottság újrakezdi a keresést, és tárgyal a jelöltekkel” – áll a testület vasárnapi közleményében, ami a váratlan döntés hátterét nem említi. Az Animal Planet televízió globális elnöki posztját betöltő Susanna Dinnage mindössze a harmadik vezetője lett volna a PL-nek: 1992 és 1999 között Rick Parry, azóta pedig Richard Scudamore irányította a ligát. Dinnage 2009 januárjában csatlakozott az Animal Planetet működtető Discoveryhez, előtte tíz évig a Five Channel nevű csatornánál dolgozott, a pályafutását pedig az MTV zenei televíziónál kezdte. (MTI)

Crystal Palace: A Liverpool 21 éves támadóját, Dominic Solanke-ot már csak egy orvosi választja el attól, hogy a Palace (kölcsön)játékosa legyen (Mail)

 

SPANYOLORSZÁG

Barcelona: Kiderült, Messi mikor térhet vissza a válogatottba

A katalánok elismerték, hogy felvették a kapcsolatot Adrien Rabiot-val, a PSG francia válogatott középpályásával, akit szerződtetnének is. Azt viszont cáfolták, hogy mindezt szabálytalan módon tették volna. “Az FC Barcelona semmiféle szabálysértést nem követett el. Augusztusban, majd egy héttel ezelőtt is felvettük a kapcsolatot a PSG vezetőségével, hogy jelezzük érdeklődésünket Adrien Rabiot iránt. Az FC Barcelona cáfolja, hogy létrejött volna a megegyezés a játékossal” – írták a katalánok vasárnapi közleményükben.

Az FC Barcelona labdarúgójának, Gerard Piquének a cége, a Kosmos befektetési csoport megvásárolta az FC Andorra futballklubot. A csapatot 1942-ben alapították, jelenleg a katalán területi ligában, a spanyol labdarúgás ötödik vonalában szerepel. A négyszeres Bajnokok Ligája-győztes, világ- és Európa-bajnok Piqué elnök-vezérigazgatóként irányítja az általa alapított Kosmos-csoportot, amelynek legismertebb projektje a tenisz Davis-kupa átalakítása, amelyre a következő 25 évben három milliárd dollárt költ. (MTI)

Real Madrid: A klubvezetés ultimátumot adott a spanyol válogatott középpályásának, Iscónak. Ha a 26 éves játékos teljesítménye nem javul belátható időn belül,  nem maradhat a klubnál (ABC)

Valencia: Az angol West Ham United mecikói válogatott támadója, Javier “Chicharito” Hernandez hamarosan megérkezhet és aláírhat, de még a két klubnak is dűlőre kell jutnia (levante-emv.com)

OLASZORSZÁG

Juventus: Az Arsenal távozóban lévő walesi válogatott középpályása, Aaron Ramsey sokkal szívesebben igazolna a Juventushoz az ugyancsak érdeklődő Paris Saint-Germain helyett (Calciomercato)

Napoli: 35 millió euróért szerezhetik meg a Genoa 21 éves elefántcsontparti támadóját, Christian Kouamét (Calciomercato)

Internazionale: Hamarosan megszerezhetik Ozan Kabakot, a török Galatasaray 18 éves védőjét (star.tr) Piero Ausillo sportigazgató cáfolta, hogy a portugál José Mourinho visszatérne a kispadra, szerinte “nem lenne racionális döntés” a korábbi szakvezető szerződtetése.

AC Milan: Megegyeztek a Sevillával a kolumbiai válogatott támadó, Luis Muriel átigazolásáról. A hírek szerint kölcsönben, plusz vételi opcióval érkezhetne a 27 éves játékos, akinek a végleges ára majd 14 millió euró lehet. Igaz, a csatárért a Fiorentina is érdeklődik, így még nem dőlt el, hol folytatja (Gianluca Di Marzio)

Bologna: A Nagy Ádámot is a soraiban tudó klub pályázik a legnagyobb eséllyel a spanyol Villarreal – kölcsönben Torinóban szereplő – 27 éves olasz válogatott középpályása, Roberto Soriano megszerzésére (Mediaset)

NÉMETORSZÁG

Bayern München: Egy visszautasított 14,4 millió eurós ajánlatot már tettek a Chelsea tehetségéért, Callum Hudson-Odoiért. Az angol U-válogatott támadóért második körben 22,2 milliót fizetnének. (Kicker) A játékosért azonban az RB Leipzig is élénken érdeklődik (Kicker)

Borussia Dortmund: A Ruhr-vidékiek a 19 éves Leonardo Balerdit, az argentin Boca Juniors védőjét szemelték ki maguknak. 12 millió euró lehet az ára (TyC Sports)

Hoffenheim: Újra bejelentkezett Szalaiért a 21-szeres bajnok sztárcsapat – ennyi lehet az ára

Hannover: Kölcsönben, az idény végéig megszerezték a Hoffenheim 23 éves védőjátékosát, Kevin Akpogumát és az Eintracht Frankfurt rutinos támadóját, Nicolai Müllert is.