ANGLIA

Manchester United: Sajtóhírek szerint a Manchester United nem engedi el Paul Pogbát a téli átigazolási időszakban annak ellenére, hogy a francia középpályást számos klubbal összeboronálták az utóbbi időben. (Mail) Az MU minden követ megmozgat annak érdekében, hogy az RB Salzburg norvég támadója, Erling Haaland hozzájuk igazoljon. Sajtóhírek szerint a manchesteriek 76 millió fontos ajánlatot készülnek tenni az osztrákoknak. (Sun)

Chelsea: A Chelsea két játékosával szerződést hosszabbíthat a napokban, név szerint Tammy Abraham és Reece James szolgálataira hosszú távon számolnának a londoniak. (Telegraph)

Everton: A Telegraph információi szerint Carlo Ancelotti lehet az Everton ideiglenes edzője, míg a szakmai stábjában Duncan Ferguson is helyet kaphat. Mellette az olasz szakember fia, Davide is a csapatnál dolgozhat majd. (Mirror)

Arsenal: Ha Mikel Arteta lesz az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Arsenal új vezetőedzője, akkor a tapasztalatlanságát azzal tudja ellensúlyozni, hogy támogató közeget teremt maga köré – vélekedett a korábbi klubjánál kialakult helyzetről Arsene Wenger, a nemzetközi szövetség (FIFA) sportágfejlesztési igazgatója. A 70 esztendős szakember, aki 1996-tól 2018-ig irányította vezetőedzőként az észak-londoni csapatot, azt nyilatkozta szerdán, hogy ha a 37 éves spanyol tréner elfogadja az Ágyúsok ajánlatát, akkor olyan személyekkel kell körülvennie magát, akik teljes mértékben segítik elképzeléseinek megvalósításában. “Mikel Arteta kétségkívül egy egyéniség, és sokat tanult az elmúlt években, mint másodedző.” – jelentette ki Wenger, aki szerint az Arsenal korábbi csapatkapitányának meg kell majd küzdenie azzal a ténnyel, hogy vezetőedzőként nem rendelkezik még elegendő tapasztalattal. “Jó környezetet kell neki teremteni az egyesületnél, és támogatni őt a munkában.” – tette hozzá a francia szakember. (MTI nyomán)

West Ham: A West Ham svájci támadója, Albian Ajeti kilátásba helyezte a távozását a londoniaktól a téli átigazolási időszakban. (Sky Sports)

Bury: Saját klubot alapítottak az 1885-ben alapított Bury futballszurkolói, miután csapatukat augusztusban, 125 év után kizárták az angol ligából (EFL). Az új egyesület mögött álló Bury Phoenix nevű érdekcsoport közölte, hogy a gárda jövő nyáron a tizedik vonalban kezdi meg szereplését. A harmadosztálybeli Buryt azért zárták ki a nyáron, mert ötszöri halasztást követően sem tudta megoldani anyagi nehézségeit: a végleges határidőre sem sikerült megállapodnia az új tulajdonossal, illetve előteremteni a szükséges pénzügyi garanciákat a szezon sikeres befejezéséhez. (MTI nyomán)

SPANYOLORSZÁG

Barcelona: A Manchester City mellett a Manchester United is ajánlatot készül tenni a Barcelona 16 éves balhátvédjéért, Juan Lariosért a januári átigazolási időszakban. (Record)

Lapértesülések szerint a Barcelona nem tervezi leigazolni a Chelsea francia középpályását, N’Golo Kantét. (Mundo Deportivo)

Real Betis: Az Estadio Deportivo értesülései szerint a Real Betis érvényesítené a Tottenham 23 éves argentin középpályásának, Giovani lo Celso szerződésében szereplő kölcsönvételi opciót.

OLASZORSZÁG

Juventus: Sajtóhírek szerint Cristiano Ronaldo ügynöke, Jorge Mentes javasolta a portugál klasszisnak, hogy a Juventusban fejezze be a pályafutását.

AC Milan: A Sun értesülései szerint az AC Milan újra igazolná Zlatan Ibrahimovicot, aki másfél évre írna alá az olaszoknál. A 38 éves svéd klasszist az Everton is kinézte magának.

Napoli: A Napoli újdonsült edzője, Gennaro Gattuso szerződtetné a Milan balhátvédjét, Ricardo Rodriguezt a januári átigazolási időszakban. (Corriere dello Sport)

NÉMETORSZÁG

Bayer Leverkusen: A Bayer Leverkusen 20 éves német szélsője, Kai Havertz kijelentette, maradni szeretne leverkusenieknél annak ellenére, hogy a Chelsea, a Liverpool és a Manchester United is szeretné megszerezni. (Sky Sports)

FRANCIAORSZÁG

Olympique Lyon: A Marca úgy tudja, hogy a Valencia elfogadta az Olympique Lyon ajánlatát, melyet a 32 éves támadóért, Kevin Ganeiróért tettek a franciák, így a rutinos csatár a télen távozik a klubtól.