Koronavírus: Újabb négy élvonalbeli játékos fertőződött meg, leáll a Bundesliga is, a összes BL- és EL-meccs elmarad – minden hír a járványról!

KORONAVÍRUS-HELYZET

Körkép: Leáll a Bundesliga is, a összes BL- és EL-meccs, de egy Eb-pótselejtező is elmarad – minden hír a járványról!

ANGLIA

Liverpool: A Telegraph szerint nem garantált, hogy a Liverpool megkapja a Premier League idei bajnoki címét, ha az egész idényt le kell fújni a korona-vírus járvány miatt – a jelenlegi állás szerint április 3-ig szünetel az angol foci. A Liverpool Echo úgy tudja, hogy a Premier League vezetői már egyeztetnek a lehetséges forgatókönyvekről, mivel a jelenlegi helyzetre nincs megfelelő protokoll a liga szabályzatában. A Liverpool legutóbb 1990-ben, azaz 30 éve volt angol bajnok és jelenleg 25 pontos előnnyel vezeti a tabellát az egy meccsel kevesebbet játszott, címvédő Manchester City előtt.

Manchester City: A Guardiola-csapat pályázhat a legnagyobb eséllyel az olasz Internazionale szlovák válogatott védőjének, Milan Skriniarnak a megszerzésére, 80 millió eurót is kifizetnének a 25 éves játékosért (Don Balon)

Manchester United: A Napoli szenegáli védője, Kalidou Koulibaly az egyik legfőbb kiszemeltjük, de egyelőre problémát jelent, hogy az olaszok 100 millió euró alatti összegért nem akarják elengedni (Daily Mail)

Chelsea: A Kékek a Manchester United a nyáron lejáró szerződésű 19 éves támadó középályását, Angel Gomest szereznék meg. Az MU tett már hosszabbítási ajánlatot az U-válogatott játékosnak, de az még nem adott választ (Metro Sport)

Tottenham / Arsenal: Mindkét klub kiszemelte magának az RB Leipzig 25 éves középpályását, az osztrák Marcel Sabitzert, aki nagy szerepet játszott a Spurs kiejtésében a BL-ből és az egész idényt és valamennyi sorozatot tekintve már 15 gólnál jár (Daily Mail)

Everton: Carlo Ancelotti a Torino olasz válogatott csatárára, a 26 éves Andrea Belottira csapna le a nyáron, de valószínűleg a Milannal, a Rómával, az Interrel és a Napolival is meg kell majd küzdenie az aláírásáért (Calcio Mercato)

SPANYOLORSZÁG

Barcelona: Új szerződést kínálhatnak Lionel Messinek, akinek 2021-ben jár le a jelenlegi kontraktusa, de ha aláírná a két évre szóló hosszabbítást, ő lehetne a vikág legjobban fizetett futballistája (El Desmarque)

Real Madrid: 105 ezer euróra, azaz több mint 35 millió forintra büntette a spanyol Legfelsőbb Bíróság Madridban a brazil Marcelót, aki jogosítvány nélküli gyorshajtással kapcsoltak le a rendőrök még decemberben. A brazil balbekk 134 km/órával hajtott egy 120-as szakaszon és érvényes vezetői engedély sem volt nála. Ráadásul ez nem az első ilyen kihágása volt a 31 éves bekknek, akit 2013-ban 6 ezer euróra büntettek meg.

OLASZORSZÁG

Juventus / AC Milan: A Milan 2021 nyarán lejáró szerződésű olasz válogatott kapusára, Gianluigi Donnarummára csapnának majd le a torinóiak. A Milannál még nem döntötték el, hosszzabbítsanak-e a 21 éves hálóőrrel, vagy esetleg eladják egy nagyobb összegért (Calcio Mercato)

Internazionale: Végleg megszereznék a Sassuolo csapatától kölcsönvett 24 éves olasz válogatott középpályást, Stefano Sensit, akiért 30 millió euró körüli összeget kellene majd fizetniük (Calcio Mercato)

Napoli: A nápolyiak “menekítenék ki” Madridból a szerb Luka Jovicot, akinek finoman szólva is rosszul alakul az első idénye a Real mezében. Az AS cikke arról nem szól, hogy végleg vagy csak kölcsönben vinnék el az olaszok 22 éves támadót.

NÉMETORSZÁG

Bayer Leverkusen: Lennart Grillt, az 1. FC Kaiserslautern U21-es német válogatott kapusát szerződtetnék második számú hálóőrnek, és már el is kezdődtek az egyeztetések (Kicker)