Ramos beszólt a Barcának a díszsorfal miatt, Bayern-sztár térne vissza Spanyolországba – külföldi körkép

Ezek voltak a hétfői nap legfontosabb és legérdekesebb hírei a külföldi foci világából, valamint a nemzetközi átigazolási piacról.
Budai László 2018. április 30., hétfő 20:00
Ezek voltak a hétfői nap legfontosabb és legérdekesebb hírei a külföldi foci világából, valamint a nemzetközi átigazolási piacról.
Szerző: Budai László 2018. április 30., hétfő 20:00

ANGLIA

Manchester United: „Sir Alex Fergusontól és José Mourinhótól a MU képviseletében, az Arsenalnál elért sikerek elismeréseként” – ez volt arra a trófeára írva, amelyet a MU a londoniaktól távozó Arséne Wengernek ajándékozott.

José Mourinho aggódik, hogy az Arsenal ellen megsérült Romelu Lukaku felépül-e a május 19-ei, Chelsea elleni FA Kupa-döntőre.

Manchester City: Pep Guardiola elárulta, két játékosnál nem igazolnak többet a nyáron. (Manchester Evening News)

Liverpool: Jürgen Klopp legfőbb bizalmasa, Zeljko Buvac távozik a csapattól, miután csúnyán összeveszett a német trénerrel. Buvac a Twitteren be is jelentette, hogy elhagyja a Poolt. A két szakember 17 éve (!) dolgozott közösen – Mainzban, Dortmundban, és eddig Liverpoolban is.

A klub arra kéri a szurkolókat, hogy csak a szervezett buszokkal közelítsék meg a római stadiont, gyalog ugyanis ez különösen veszélyes. A két csapat drukkerei komolyan összebalhéztak a BL-odavágó előtt, olasz drukkereket emberölési kísérlettel vádoltak meg. Attól tartanak, hogy a liverpooliak most állnának bosszút.

Manchester City/Tottenham: Mindkét helyen szívesen látnák a Celtic skót védőjét, Kieran Tierney-t, akit a Bournemouth is csábít. (Sun)

Arsenal: A napokban újra edzésbe álló, de 2016 októbere óta tétmeccsen nem játszó Santi Cazorlát a spanyol másodosztályú, és Hidi Patrikot is foglalkoztató Real Oviedóval hoztak kapcsolatba. A futballista a klub saját nevelésű labdarúgója, és a napokban éppen meglátogatta anyaegyesületét.

Tottenham: Mauricio Pochettino egyelőre nem ismerte el, hogy a következő szezonban is ő lesz-e a csapat menedzsere. (Mail)

SPANYOLORSZÁG

Barcelona: „Ez az enyém is, igaz?” – kérdezte értetlenkedve a bajnoki cím kapcsán a Twitteren Gerard Deulofeu, aki télen kölcsönben a Watfordhoz távozott, de ősszel 10 bajnokin szerepelt a katalánoknál. Ennek ellenére a futballista neve nem volt ott a bajnoki címet hirdető pólón. Nemcsak Deulofeu maradt le, Javier Mascherano például hétszer játszott, mielőtt Kínába szerződött volna, de róla is megfeledkeztek.

A hírek szerint Thiago Alcántara szívesen visszatérne korábbi klubjába, ahol pótolhatná a nyáron – minden bizonnyal Kínába – távozó Andrés Iniestát. (Gazzetta dello Sport)

Real Madrid: Jó hírek érkeztek Iscóról a Bayern elleni visszavágó előtt.

„Azt tesszük, amit Zidane mond. És már megmondtuk, nem fogunk sorfalat állni nekik” – így válaszolt Sergio Ramos arra a kérdésre, hogy a Barcelona bajnoki címe miatt, a korábban megszokott díszsorfallal fogadják-e majd a riválist az El Clásicón.

Zidane szerint Gareth Bale és Karim Benzema is marad a klubnál. (Star)

A Don Balón bulvároldal – amelynek információt azért némi fenntartással is lehet kezelni – szerint Mohamed Szalah (Liverpool), Alisson (Roma) és Robert Lewandowski (Bayern München) van ott Florentino Pérez kívánságlistáján.

Levante: 100 millió forintot hozott az Újpestnek a spanyol kiscsapat bennmaradása – részletek.

OLASZORSZÁG

Olasz válogatott: Carlo Ancelotti nem vállalta a nemzeti csapat irányítását, így most a Zenitet vezető Roberto Mancini a legesélyesebb a posztra. (mti)

Juventus: A La Gazzetta dello Sport szerint eldőlt, hogy Emre Can a Juventust választja a nyáron. A Pool középpályásának lejár a szerződése a nyáron, így ingyen válthat klubot. Can jelenleg hátproblémákkal küzd, így kérdéses, hogy részt vehet-e a németekkel a vb-n. A kiváló középpályás évi hatmillió eurót kereshet a torinóiaknál.

Internazionale: Davide Santon párja úgy fogalmazott: a saját házában is fél, miután halálos fenyegetéseket kaptak. (Fottball Italia)

Napoli: Kalidou Koulibaly ügynöke azt sejttette, hogy a játékos csak abban az esetben igazolhat a Chelsea-hez, ha a londoniak bejutnak a Bajnokok Ligájába, ugyanis „minden jó játékos ott akar játszani”. (Radio CRC)

Atalanta: A Chelsea és az Arsenal is figyeli Bryan Cristantét, az olasz csapat középpályását. A Sky szerint a játékos szívesen játszana Angliában, és képviselői már jártak is a szigetországban, hogy PL-klubokkal tárgyaljanak.

NÉMETORSZÁG

Bayern München: Arjen Robben biztosan nem játszhat a Real ellen, két visszatérő azonban elképzelhető.

RB Leipzig: Gulácsinak a szurkolók előtt kellett magyarázkodnia a kínos zakó után – fotó

Schalke: Max Meyerre ebben a szezonban már nem számítanak a csapatnál, kitették a keretből, miután a játékos néhány napja adott interjújában elmondta: azért távozik nyáron az együttestől, mert nem érzi jól magát a gelsenkirchenieknél. Meyer szerződése lejár, így ingyen szerződhet máshová.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Batik, Corbu, Slagveer
Honlapunk úgy értesült, hogy Batik Bence szerződését nem hosszabbítják meg a Puskásnál, a 30 éves játékos jelenleg a Vasassal tárgyal. Sajtóhírek szerint Corbut a Lecce vinné.
Fehérvár FC
Tristan Máni Orrason
A Breidablik 17 éves játékosát, Tristan Máni Orrasont teszteli a Fehérvár ezen a héten. A támadó középpályás mindkét szélen és csatárként is bevethető. (fotbolti.net)
Légiósok
Sallai Roland
A Kicker szerint a nyári átigazolási szezonban eldől, hogy a Freiburg magyar játékosa, Sallai Roland hosszabbít vagy távozik.
Tovább az összes átigazoláshoz