Nem szerepel többet a német válogatottban Lukas Podolski. A lengyel származású játékos 2004-ben játszott először a nemzeti csapatban, és 129 mérkőzésen 48 gólt szerzett. Nála többször csak Lothar Matthäus és Miroslav Klose szerepelt a Nationalelfben – számol be róla az MTI. A játékos az Instagram-oldalán meg is indokolta a döntését, és már Joachim Löw szövetségi kapitányt is tájékoztatta.

Mindennek megvan a maga ideje, az én visszavonulásomé most jött el. Most másra fogom fordítani az időmet, például a családomra. A nemzeti csapat mindig ott volt a szívemben és ott is marad, de az Európa-bajnokság és a szabadságom után úgy éreztem, a hangsúly másra tolódott. Kétévesen egy labdával a hónom alatt érkeztem Németországba, és azóta világbajnok lettem. Ez több, mint amiről valaha álmodtam. Tizenkét év, 129 meccs. Csodálatos volt! Megtiszteltetés volt ebben a csapatban játszani.

A 2014-es világbajnokságon csereként szerepelt, így nem játszott az Argentína ellen hosszabbításban megnyert döntőben. Az idei Európa-bajnokságon szintén csere volt, ott a németek az elődöntőben szenvedtek vereséget a franciáktól. Összesen hét nagy tornán vett részt a nemzeti csapattal.

Podolski 2004-ben, 19 évesen szerepelt először a válogatottban, pedig szülőföldje, Lengyelország is szívesen látta volna nemzeti csapatában. A 2006-os németországi világbajnokságon a legjobb fiatal játékosnak választották.