A korábbi BEK-győztes labdarúgó, Bölöni László egy interjúban beszélt arról, miért nem vállalta végül a román válogatott szövetségi kapitányi posztját.

– Ugyan megtisztelő, hogy gondolt rám a román szövetség, de túl sok negatívum látszott, így aztán megköszöntem a megkeresést, de nem vállaltam a feladatot – fogalmazott a szakember, aki nem aggódik amiatt, hogy tavaly május óta nincs csapata.

Lehet, hogy többé nem ülök le a kispadra soha. Voltak és vannak ugyan megkeresések, de én már több szempontot is figyelembe veszek, talán túl sokat is egy-egy tárgyalás során. Nem ígérgetek senkinek semmit, főleg úgy nem, hogy nincsenek meg az ideális munka feltételei.

A korábbi 102-szeres román válogatott játékos elmondta, mindez nem azt jelenti, hogy végleg visszavonulna a labdarúgástól.

– Hogy visszavonulok? Ezt nem mondtam, és nem is gondoltam. Természetesen, ha lesz olyan ajánlat, amelyet izgalmasnak és kihívásnak érzek, no meg kellően megalapozottnak, megyek. No, nem rohanok, de mindenképpen leülök tárgyalni – zárta a beszélgetést Bölöni.

Bölöni Romániában kezdte a pályafutását, 1984-ben játékosként elhódította a Bajnokcsapatok Európa Kupáját (BEK), a Steaua Bucaresti együttesével. A középpályás 25 gólt ért el karrierje során a román nemzeti csapatban, melyet 2000 és 2001 között szövetségi kapitányként is irányított. A 69 éves szakember vezetőedzőként dolgozott Lisszabonban is, ahol ő fedezte fel az akkor 17 éves Cristiano Ronaldót. Bölönit korábban a magyar válogatott kispadjára is esélyesnek tartották – 2013-ban, a hollandiai 8-1-es vereség után – , de végül nem ő lett a befutó.