Szeptember elején igazolt Diósgyőrből a lengyel élvonalbeli Zaglebie Lubin csapatához Tajti Mátyás, de azóta keveset lehetett hallani róla. Az első csapatban hivatalos tétmeccsen nem léphetett pályára, csak kerettag volt (összesen tízszer), de a tartalékgárdában, a harmadosztályban is csak epizódszerepeket kapott, 2 találkozón összesen 135 percnyit. Ráadásul a beszámolók szerint ezeken a mérkőzéseken sem tudott maradandót alkotni.

A futbolnews.pl cikke szerint Lengyelországban már sokan azt gondolták, alig pár hónap után – legkésőbb a nyáron – véget is ér a mellőzött Tajti lubini pályafutása, ám most váratlan fordulatként elkezdtek komolyabban számolni klubjánál a 21 éves középpályással.

Legalábbis az edzőmeccseken: a portál azt írja, hogy a beleki edzőtáborban rendszeresen játszatja edzője, a szeptemberben érkezett szlovák Martin Sevela a fiatal magyart, aki a cseh Karvina elleni felkészülési találkozón (2-1) például a mezőny egyik legjobbja volt.

Így jelenleg úgy tűnik, Tajti lehet a nyertese a klubnál a téli szünetnek, és nem csak hogy hamarosan bemutatkozhat végre az Ekstraklasában, de akár hosszabb távra is bejátszhatja magát csapatába a lap szerint.

Tajti szép megmozdulása és “majdnem gólpassza” a Karvina ellen: