Második uruguayi bajnokiján kezdőként lépett pályára és végig ott is maradt Vadócz Krisztián, a Penarol magyar válogatott középpályása. Csapata Abascal találatával a 46. percben előnybe került és dominálta is a találkozót. A vezető találatban Vadócz is szerepet játszott, hiszen blokkolt fejese is kellett a gól előtti szituáció kialakulásához, de egy másik bólintásából is kis híján gól esett.

A rutinos futballista a korai sárga lapja ellenére jól játszott, igazi vezér volt a középpályán, és úgy tűnt, hogy a háromszor a kapufát is eltaláló Penarol behúzza a rangadót.

A Defensor azonban a hajrában magára talált, kétszer el is jutott a kapuig, amiből két gólt is szerzett. A mindent eldöntő találat a 93. percben, büntetőből született meg. A teljes képhez azonban hozzátartozik, hogy legalább két, de inkább három jogosnak tűnő 11-est nem adtak meg a Penarolnak és a vendégszurkolókat a játékosoknak kellett visszatartaniuk attól, hogy ne menjenek be a pályára, a játék percekig állt az ellenfél győztes büntetőjét követően. 2-1-re győzött végül a hazai gárda.