Bár zárt kapus edzőmeccsen mutatkozott be Vadócz Krisztián az évszázad dél-amerikai csapatának megválasztott Penarolban, a fanatikus szurkolók így is bejutottak a stadionba. Figyelemmel kísérte a meccset a csapattal 1987-ben Copa Libertadores-t nyerő Álvaro Izquerido is. A jelenleg az egyesült államokbeli Fox Sportsnál dolgozó szakember az uruguayi Ovaciónnak méltatta a magyar középpályást.

– Szerintem hatalmas erősítés a Penarolnak, mert kiváló fizikai állapotban van, a pálya közepén is hatást tud gyakorolni a játékra, és remekül passzol bármelyik lábával, legyen szó rövid, vagy hosszú labdákról. – kezdte Izquerido. – Már a Seattle Sounders elleni edzőmeccsen is megmutatta erényeit, amire a csapattársai is rá tudnak játszani.

A korábbi játékos elárulta, az akadémisták miatt is fontos lehet Vadócz jelenléte.

– A tipikus uruguayi stílusba illeszkedő védekező középpályásról van szó, ám

Vadócz nemcsak emberfogással és szerelésekkel tudja felhívni magára a figyelmet, hanem a technikájával is kitűnik a csapatból,

ami érzésem szerint a fiatalokra is jó hatással lehet. Nagyon gyorsan alkalmazkodott a körülményekhez, ami nem csoda, hiszen folyékonyan beszél spanyolul, így megérti, sőt meg is tudja nevettetni csapattársait.