– A 2017–18-as szezonban az amerikai liga negyedik osztályában szereplő Kaw Valley FC csapatának vezetőedzője voltam – mondta Urbányi István a kisalfold.hu-nak. – A Kaw Valley a Sporting Kansas stratégiai partnere, otthon úgy mondanák, hogy a fiókcsapata. A nyári időszakban itt játszanak az egyetemen futballozó játékosok. Az idei évtől USL2 néven fut a bajnokság, ami a harmadik vonal az MLS és a USL Pro mögött. A Kaw Valley-t választották egyébként a tavalyi év legjobb újonc klubjának.

Tavaly december óta újra hivatalosan is a Sportingnál dolgozom és a játékosok kiválasztásért felelős egyik igazgatója vagyok a klubnak.

A szakember elmondta, mennyi szerepe volt abban, hogy Baráth Botond a Kansashez került.

– Nem akkora, mint Sallói Daninál, de mondjuk úgy, hogy Botondot még Újpestről ismerem. Rövid ideig edzettem is őt, a referencia pedig ezen a piacon nagyon fontos, csakúgy, mint a személyiség, illetve a pénzügyi kondíciók. Mivel Botondnak lejárt a szerződése a Honvédnál, igazából ez a tény nagyot lendített az esélyein, csakúgy, mint az, hogy tizenöt-tizenhat éves kora óta a Honvéd játékosa, ami sokat elmond a karakteréről. És nyilván az sem véletlen, hogy bár lejárt a szerződése, mégis az utolsó percig a csapat alapembere volt és a válogatottba is meghívót kapott. Nem ez az eljárás a tipikus.

Mint ismert, Baráthon kívül a Kansasban játszik Németh Krisztián és Sallói Dániel is, míg a csapat vezetőedzője Vermes Péter.