Horvát lapértesülések szerint hamarosan kinevezhetik Joan Carrillót a Hajduk Split kispadjára. A spanyol szakembert már 2015 májusában hírbe hozták a horvát együttessel, de akkor végül inkább hazatért fehérvári távozását követően, de a másodosztályú Alméria kispadján már kevésbé volt sikeres, alig néhány hónapot töltött el nyeretlenül a kiscsapatnál.

Carrillo 2011 és 2015 között előbb másodedzőként, majd vezetőedzőként dolgozott a Videotonnál, amellyel bajnoki címet nyert másfél éve, ám az akkori szakmai vezetővel meglévő konfliktusa miatt (Bővebben itt!) végül távozott az NB I-ből. 

A 24sata.hr cikke szerint Carrillo egy év után újra kispadot kap, és ő lesz a Hajduk új szakvezetője, a menesztett Marijan Pusník pozícióját megörökölve. A splitiek kispadján a Slaven Belupo elleni bajnokin (2-1-re kaptak ki, Futács Márkó 11-est rontott a 89. percben) még a második csapat edzője ült a kispadon, de hamarosan bemutathatják a lap szerint a spanyolt.

Akiről korábbi fehérvári játékosa, a horvát Dinko Trebotic (jelenleg Izraelben légióskodik) igen pozitívan nyilatkozott a portálnak.

Örülök, hogy Carrillo veszi át a Hajdukot, nem csak a kellemes közös emlékek miatt, de azért is, mert kiváló edző és ember is. Ő egy olyan edző, akit szeretnek a szurkolók: nem kivételezik senkivel, nála az játszik, aki megérdemli. Szervezetten és elkötelezetten dolgozó szakember, aki remekül méri fel az ellenfelek erejét, gyengéit is. Szerintem így fog dolgozni a Hajduknál is. Nem mondanám, hogy túlságosan szigorú edző volt, de nem is volt fegyelmi gond a csapatnál, mindenki odafigyelt rá, tekintélye volt a játékosoknál, különleges kapcsolatot ápolt velük, így velem is – tekintett vissza Trebotic.