Mint arról beszámoltunk, játékvezetői részrehajlás miatt törölhetik a Szpartak Moszkva-PFK Szocsi (2-2) orosz élvonalbeli labdarúgó-mérkőzés végeredményét. A fővárosban rendezett vasárnapi találkozón Vaszilij Kazarcev játékvezető két büntetőt is ítélt a vendégeknek, akik mindkettőt értékesítették, a másodikat közvetlenül a lefújás előtti percekben.

Kassai Viktor, az orosz szövetség játékvezetői bizottságának magyar vezetője később elismerte, hogy Vaszilij Kazarcev hibát követett el a második büntető megítélésénél, mert azt nem előzte meg szabálytalanság.

Kassainak nem sokkal később újabb kemény esettel kellett szembenéznie, igaz, ezúttal egy játékvezető volt a szenvedő alany. A korábbi 57-szeres orosz válogatott játékos, Roman Shirokov – aki a Zenit csapatával 2008-ban UEFA-kupát is nyert – egy amatőr mérkőzésen kiütötte a játékvezetőt, miután az nem adott meg a javára egy 11-est, majd ki is állította – sőt, ezek után meg is rúgta az ekkor már a földön fekvő bírót, Nikita Danchenkovot. A játékvezető hatalmas monoklival és felszakadt szemöldökkel zárta a mérkőzést.

Az ellenfelek és játékostársak által lefogott Shirikov később elnézést kért tettéért, de alighanem hosszú (örökös?) eltiltás vár rá, és jó eséllyel jogi úton is folytatódhat majd az ügy orosz lapértesülések szerint.