Egy ideje sérülések nehezítik a 15-szörös török bajnok Besiktas labdarúgócsapatát, hiszen többek között az idén télen szerződtetett Burak Yilmaz lábsérüléssel bajlódik, így a hétvégén rajtoló bajnokság megkezdése előtt továbbra is csatárproblémákkal küszködik.

A török Sabah Ogun Sahinoglu című újság beszámolója szerint a Besiktas vezetősége két csatárt tart szem előtt, akik megoldást jelenthetnek a támadóposzton lévő problémákra. Az egyik a Hoffenheim 31 éves magyar válogatott csatára, Szalai Ádám, valamint a Sassuolo szenegáli játékosa, Khouma Babacar, akit konkrétan az isztambuliak edzője, Abdullah Avci szeretne a soraiban tudni, a hírek szerint megadnák neki a lehetőséget a bizonyításra.

A Hoffenheimet 2014 óta erősítő Szalai két héttel ezelőtt a Bild című napilap cikke szerint először beszélt arról konkrétan, hogy a játékidejével nem feltétlenül elégedett, ezért elgondolkodna egy esetleges klubváltáson.

Soha nem volt könnyű a helyzetem a Hoffenheimnél az elmúlt években. Valahogy mindig én voltam, akinek alulról kellett minden évben felküzdenie magát, ami aztán működött is. Igazán feltétel nélküli bizalmat csak a magyar válogatottnál éreztem az irányomban.

Bár jól érzem magam a csapatnál, ha kapnék egy esélyt magasabb szinten, valahol máshol, meggondolnám a távozásomat.

Ha nem így lesz, akkor pedig továbbra is 120 százalékot fogok nyújtani azért, hogy esélyt kaphassak a pályán – nyilatkozta akkor a támadó,  aki az előző szezonban 37 tétmeccsen lépett pályára, 6 gólt rúgott és 5 gólpasszt jegyzett.

A török lap szerint az olasz csapat Babacarral kapcsolatban megemlítette, elvileg találkoztak a Besiktas képviselőivel, és elmondásuk szerint 6 millió eurót szeretnének érte kapni, illetve a játékos válaszát várják.