Nem akarok negatív lenni. A Genkben sok minőségi játékos van, azonban taktikailag még mindig hegyekben áll a munka – idézte Bernd Storck szavait a Het Nieuwsblad, majd felfedte, közvetlenül a Rapid Wien elleni kiesés után leült a stábjával, hogy elemezzék a csütörtöki mérkőzés első félidejét.

Az első húsz percben elkövetett hibák felsorolásához másfél órára volt szükségünk. Soha nem láttam még csapatot ennyi taktikai hibát elkövetni. Csütörtökön kísérleteztem egy kicsit. Például Paintsil esetében. Magyarországon jól teljesített azon a poszton, ahol tegnap játszott, tegnap ez elmaradt. Egyszerűen a taktikai képességek hiánya miatt voltunk gátolva az egész találkozó alatt. Ez nagy csalódás volt számomra. Természetesen nem tömtem tele a játékosokat mindenféle utasítással. Próbáltam egyszerű feladatokat adni nekik, de még ez is túl sok volt. Ha tudtam volna, hogy taktikailag ilyen szinten állunk, valószínűleg másképp csináltam volna a dolgokat. Megkönnyíthettem volna magamnak. Például egy 5-4-1-gyel, viszont az én elvárásaim ennél magasabbak voltak.

A klubnál úgy gondolják, Storck érkezésével új fejezet kezdődik. A kérdés persze az, hogy játékosai milyen gyorsan szedik össze magukat, hiszen az idő szűkös, és a bajnoki tabella nem éppen reménykeltő.

48 óra elteltével azt tanultam, hogy nem szabad a szükségesnél bonyolultabbá tennem a taktikai dolgokat ennek a csapatnak. Nem fogok túl nagy nyomást helyezni a fiúkra. Lépésről lépésre megtanítom nekik az elképzeléseimet. Valójában most sok időt és energiát kellene fordítanom a taktikánk kiépítésére. De nekünk más dolgunk is van. Egy nap csak 24 órából áll és aligha tudok három órás edzéseket tartani a játékosoknak, hiszen a mérkőzések erőfeszítései után regenerálódniuk is kell.

Storck ezt követően is bírálta játékosait, miszerint “ezeket az erőfeszítéseket nem mindenki osztotta meg egyformán”, a német tréner természetesen itt nem nevezett meg senkit se.

Továbbra is fenntartom, hogy a Rapid ellen jobban is játszhattunk volna, feltéve ha a szívünkkel játszottunk volna. Ez a félidő után vált nyilvánvalóvá. Akkor az elkötelezettség, a fizikai munka megvolt, és itthon tarthattunk volna egy pontot, ami fontos lett volna a csapat számára. Tizenöt szöglet egy ellenében a szünet után mindent elmond. A második félidőben egymás helyett is küzdöttünk, azelőtt nem voltunk egy csapat. Meglepő és nagyon kiábrándító volt számomra, de mindegy is, a második félidővel dolgozunk majd, és feltételezem, hogy a csapat gyorsabban felveszi a fonalat.

A Genk legközelebb vasárnap 18:30-kor lép pályára, a Gent otthonában a belga élvonal 18. fordulójában.

EL/EKL: Storck vereséggel debütált, Langék nyeretlenek maradtak – eredmények, videók