Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a Dinamo Bukarest magyarellenes rigmusok miatt kapott büntetést a román szövetségtől. A helyi élvonalban szereplő Sepsi OSK tulajdonosa, Diószegi László a DigiSport Reggeli Start című műsorában a témához kapcsolódóan elárulta, az előző egy évben kezdett egyre inkább elmérgesedni a helyzet a román szurkolók, és a Sepsi-szimpatizánsok között.

– Ha őszinte akarok lenni, romlott a helyzet az elmúlt egy évben. – kezdte az üzletember. – Azt tapasztalom, hogy akárhova megyünk, most már mást sem hallani mint ezt a (magyarellenes) rigmust, amit már mindenki megtanult.

Én nem vagyok megelégedve ezzel. Felszólítottuk a Szövetséget, a Ligát, mindent megpróbáltunk, mindenhova írtunk.

Megpróbáltuk elmagyarázni, hogy előbb-utóbb úgyis ők isszák meg a levét, mert erre az UEFA is fel fog figyelni, nemcsak a válogatott meccseken, hanem a bajnokikon is, akkor megint büntetés fog következni. Azt viszont nem tudom, hogy mennyi esélyünk van ennek érvényesítésére.

Az előző szezonban az idény legjobb romániai klubvezetőjének választott Diószegi hozzátette, a bajnokságban elfogadják a csapatot, a klubok többsége tisztességesen fogadja őket, de persze ez alól is vannak kivételek.

– A román klubokkal nincs baj, kivéve két-három helyen: a Dinamo Bukarest, a FCSB (volt Steaua), és a Iasi vezetősége sokkal többet tehetne azért, hogy jobban fogadjanak minket.

Ezeknél a csapatoknál eléggé ellenségesen viselkedtek – leginkább a szurkolóinkkal szemben.

Én úgy gondolom, hogy a klub felelőssége, hogy a szurkolóinak megtanítsa, hogy hagyják már békén a Sepsi OSK szurkolóit is, és inkább a saját csapatukkal foglalkozzanak.