Hogyan állna fel a PSV Eindhoven, ha nem adja el a legjobb játékosait?

Ezzel a címmel készített egy összeállítást a squawka.com, amely sorra vette azokat a labdarúgókat, akik kimagasló teljesítményt nyújtottak az utóbbi években a holland élvonalbeli együttesnél, ám ennek következtében nem is tudták őket megtartani, hiszen lecsaptak rájuk a magasabban jegyzett csapatok – egyetlen kivétellel, Luuk de Jong jelenleg is a piros-fehéreket erősíti.

Így került a képbe a magyar válogatott szélsője, Dzsudzsák Balázs is, aki 2008 és 2011 között erősítette a PSV-t, amelyben hamar alapemberré és közönségkedvenccé vált, az ott töltött idő alatt pedig 162 tétmérkőzésen 54 gólt lőtt és 51 gólpasszt jegyzett.

A magyar játékos ugyan a kezdő tizenegybe nem fért be, de a kispadon helyet kapott Jeremain Lens (jelenlegi csapata: Besiktas), Ibrahim Afellay (klub nélküli), Erik Pieters (Stoke City), Stijn Schaars (SC Heerenveen) és Andrés Guardado (Real Betis) társaságában.

A kezdőcsapatot pedig az alábbi tizenegy alkotja: Gomes (Watford) – Arias (Atlético Madrid), Bruma (Schalke), Hector Moreno (Real Sociedad), Willems (E. Frankfurt) – Strootman (Marseille), Wijnaldum (Liverpool) – Robben (Bayern München), Depay (Lyon), D. Mertens (Napoli) – Luuk De Jong)