Honlapunk korábban német sajtóhírekre hivatkozva beszámolt arról, hogy a török élvonalbeli Tranbzonspor érdeklődik Hoffenheim magyar válogatott támadója, Szalai Ádám iránt. A hírről a német sajtó mellett a török 61saat.com is cikkezett. Az utóbbi portál három és fél évvel ezelőtt hasonlóan beszámolt a csatár lehetséges klubváltásáról, de akkor meghiúsult az üzlet.

Szalai német menedzsere, Oliver Fischer a 61saat.com-nak megerősítette a török élvonalbeli csapat érdeklődését, azonban hozzátette egyelőre nem foglalkoznak az üggyel.

Szalai Ádám egyelőre az Azerbajdzsán és a Wales elleni Európa-bajnoki selejtezőre koncentrál. A Trabzonspor az egyik sikeres és jelentős múltra visszatekintő klub Törökországban. Szalai odaigazolása egyelőre nem téma. A selejtezők után megvitatjuk a különböző ajánlatokat, és a következő hetekben meghozzuk a döntést – nyilatkozta a portálnak a játékosügynök.

A 31 éves labdarúgó korábban exkluzív interjút adott a Sport TV Germánia című műsorában, amelyben a jövőjével kapcsolatban elárulta, heteken belül eldőlhet, hol folytatja: a Hoffenheimnél, vagy máshol.

A jövőmmel kapcsolatban jelen pillanatban még nem tudok semmi biztosat mondani, pár hétbe még beletelik majd, amíg biztos választ tudok arra adni, hol fogom folytatni. Azt, hogy mi van a szerződésben, csak én tudom és a Hoffenheim, úgyhogy erre most nem kívánok reagálni. Biztos vagyok benne, hogy ez pár héten belül tisztázódni fog – felelte arra a kérdésre, hogyan tovább.

Szalai a tavalyi idényben 30 tétmeccsen lépett pályára, hat gólt szerzett, és öt gólpasszt jegyzett. A 2018-19-es szezonban 63 ponttal az Európa Liga-selejtezőt érő negyedik helyen végző Tranbzonspor azért keres csatárt, mert két év után távozik a 43-szoros kolumbiai válogatott Hugo Rodallega.