Az ESPN Brasil híre szerint Ronaldinho és fivére (valamint ügynöke), Roberto de Assis Moreira egy jótékonysági rendezvényre érkezett Paraguayba, Asuncion városába, és egy hotelben vették őrizetbe a rendőrök az egykori világklasszist, illetve fivérét.

A testvérpár útlevelei esetébe merült fel a gyanú, hogy hamisak, és bár a hatóság engedélyezte nekik, hogy a szállásukon maradjanak, rendőri őrizet mellett nem hagyhatták el szobájukat. Más jelentések szerint viszont elő is állították a két brazilt, ez utóbbit azonban cáfolta a paraguayi belügyminiszter, Euclides Acevedo.

Ronaldinhót és tetsvérét nem állítottuk elő, de még mindig igazságügyi nyomozás alatt állnak és őrizetben vannak, vallomást kell majd tenniük. Ezután dől majd el, letartóztatjuk-e őket vagy sem

– mondta a miniszter. A hírek szerint egyébként Ronaldinhóék mindenben készek együttműködni a hatóságokkal, és azt állítják, tőrbe csalták, átverték őket az okmányokkal.

A minden idők egyik legnagyszerűbb labdarúgójának tartott Ronaldinho többek között Aranylabdásnak és világbajnoknak is mondhatja magát, de klubkarrierje is rendkívül sikeres volt például a PSG, a Barcelona vagy az AC Milan színeiben.

Állítólag ez az útlevél okozhatta(?) Ronaldinho vesztét: