Mircea Lucescu a Gazeta Sporturilor-hoz eljuttatott nyílt levélben megköszönte a Dinamo Kijev tulajdonosának (Igor Surkis – a szerk.) bizalmát, támogatását, de lehetetlennek érezte, hogy ennyire ellenséges légkörben végezze a munkáját. Hozzátette, az ultracsoportok támogatásira nagy szüksége van a csapatnak, azonban elfogadhatatlannak tartja, hogy a szurkolók a saját klubjuk érdekei ellen cselekedjenek.

Sosem voltam gyáva, mindig elfogadtam a kihívásokat, amit bizonyít, hogy a Galatasaraytól a Besiktashoz, vagy a Dinamo Bukaresttől a Rapid Bukaresthez kerültem. A mostani szerződésem a legkevésbé szólt a pénzről, szerettem volna visszatérni az ukrán labdarúgásba, amely remélem, ugyanolyan izgalmas mérkőzéseket hoz majd a szurkolóknak, mint évekkel ezelőtt – fogalmazott a 74 éves román szakember.

Lucescu korábban az ősi rivális Sahtar Donyecket irányította, és többek között ez is okozta az együttes drukkereinek felháborodását a kinevezése kapcsán. A donyeckiekkel 12 szezon alatt 8 bajnoki címet, 6 Ukrán Kupát, 7 Szuperkupát és egy UEFA-kupát nyert.