Az első amerikai szezonjában 24 találattal lett gólkirály a Chicago Fire magyar támadója, Nikolics Nemanja, aki az idény végi MLS All Star-gálán izgatottan futott össze a világklasszis amerikai kapussal, Tim Howarddal. A Chicago támadója akkor azzal a címmel posztolt a Colorado játékosával egy fotót, hogy “Magyarok, ha találkoznak”, hiszen mint ismert, Howard magyar gyökerekkel is rendelkezik, édesanyja Magyarországon született, majd még fiatalon az USA-ba emigrált.

A korábban a Manchester Unitedben és az Evertonban is megforduló kapussal könnyen lehet, hogy utoljára néz farkasszemet Nikolics szombat este a Chicago-Colorado bajnokin, hiszen Howard a 2019-es szezont követően visszavonul.

– „Mindenki tudja, hogy éveken keresztül a világ egyik legjobb bajnokságában játszott, és mielőtt ideigazoltam, már tudtam, hogy magyar vér csörgedezik benne. Az MLS AllStar-gálán mindenképpen akartam vele készíteni egy fotót, azt gondolom, hogy ő abszolút legendája a sportnak a pályán és a pályán kívül is” – idézi Nikolics nyilatkozatát a Chicago hivatalos oldala.

Tim Howardot már az első szezonjában felavatta Nikolics, méghozzá rögtön egy duplával a 3-0-ra végződő hazai összecsapáson, így a kapus pontosan tudja, mekkora életveszélyt jelent a magyar csatár a kapu előtt.

„Akkor még új voltam a ligában és nem tudtam, hogy tudja, hogy én Magyarországról érkeztem. Bemutatkoztam neki, mondtam, hogy honnan jöttem, ő pedig azonnal tudta, hol is van ez a hely.

Azt mondta nekem, hogy nem beszél magyarul, mert nagyon nehéz nyelv, de ha jól emlékszem azt mondta, hogy több alkalommal is járt már Magyarországon és nagyra becsüli az országot.

Nagy név, csodálatos személy. Nagyszerű karrierje van válogatott szinten is, biztos vagyok benne, hogy a visszavonulása után is hihetetlen lesz az életének új fejezetében. Sok sikert kívánok neki a továbbiakban.”