A török Fanatik.com.tr értesülései szerint a török élvonalban szereplő Fenerbahce vezetősége menesztheti vezetőedzőjét, Vitor Pereirát, miután a csapat az utóbbi időben várakozáson alul teljesít a bajnokságban – utoljára egy hónapja nyert – és visszacsúszott a 7. helyre a tabellán, az Európa Ligában csak a harmadik helyen áll a csoportjában.

A török lap szerint a portugál trénernek az elmúlt időszakban problémái adódtak Mesut Özillel és Dimitrios Pelkasszal, és ez csak növelte a rá nehezedő nyomást, majd Kayserispor ellen 2-2-re végződő bajnokit követően a vezetőség türelme végleg elfogyott. Állítólag Ali Koç elnök és a vezetők közvetlenül a mérkőzés után rövid megbeszélést tartott, amely során úgy döntöttek, hogy az edző és a klub útjai elválnak. Az ügyben hamarosan hivatalos bejelentés várható.

A lap úgy tudja, a 2018 és 2020 között a Borussia Dortmundot irányító svájci Lucien Favre az egyik legesélyesebb a posztra, miután az elnök eltökélt szándéka, hogy minden feltételt megteremtsen a világhírű edző számára, aki körülbelül egy éve csapat nélkül tölti napjait.

Az aspiránsok között szerepel(t) a ligarivális Hataysport irányító, Ömer Erdogan, illetve a kínai Peking Guoan horvát vezetőedzője, Slaven Bilic, de a korábban az osztrák élvonalbeli Red Bull Salzburgnál sportigazgatóként tevékenykedő, napjainkban pedig az orosz Lokomotiv Moszkva sportfejlesztési vezetője, Ralf Rangnick kinevezését sem zárja ki az Aksam hírportál.

A törökök megírták: Brutális fizetéssel csábítja Szalai Attilát a Chelsea – ritkán kereshet ennyit magyar játékos