Kjartan Finnbogason mindössze 9 NB I-es találkozó és a kupában szerzett 6 gól után távozott a Ferencvárostól, amely 2019 januárjában bontott szerződést az akkor 32 éves izlandi csatárral.

A támadó akkori tervei szerint Dániába igazolt volna, ami össze is jött, az élvonabeli Vejle játékosa lett, de másfél évet követően, nem éppen a legbarátibb elválást produkálva távozott csapatától. A dán Canal 9-nek adott nyilatkozatában tekintett vissza arra, miért kellett eljönnie klubjától októberben.

A Vejle vezetői akkor haragudtak meg a csatárra, amikor egy szeptemberi nyilatkozatában amiatt értetlenkedett, miért kellett a kispadon kezdenie az AGF elleni bajnokin. Finnbogason két gólt szerzett csereként a 4-2-re elveszített találkozón, majd szóvá tette, hogy jó lenne, ha jobban bíznának benne, és nem a tulajdonos új igazolásait preferálnák.

Innentől kezdve Finnbogason sorsa meglehetősen hányattatott lett a Vejlénél.

Én játszani és edzeni akarok, erre közölték, hogy nem lehet. Én meg kérdeztem, hogy akkor mit csináljak? Gyakorlatokat kellett volna kapnom, az nem elég, ha csak erősítek a teremben.

Úgyhogy végül az U19-es együttessel kellett tréningeztem, az edzések meg 7:30-tól voltak, mert a srácoknak menniük kellett iskolába…

Két nappal azután, hogy eltiltottak egy üzenetben, megjelentem az edzőteremben, aztán mentem az ebédlőbe enni, az ételért fizetnem kellett, majd leültem a csapattársaim, a barátaim mellé.

Nem sokkal később aztán kaptam egy hívást a vezetőség egyik tagjától, hogy többé nem ehetek együtt a társakkal, mert zavarom őket. Ezen már csak nevettem, szinte sokkolt ez az egész

– mesélt a támadó, aki aztán szerződést bontott a Vejlével és visszatért ahhoz a klubhoz, ahol a Ferencváros előtt is futballozott.

Az AC Horsens együttesében pedig a hétvégén be is talált a Vejle kapujába – egy parádés gólpassz és némi VAR-segítség is kellett hozzá. A 3-1-s siker pedig klubja első győzelmét jelentette az élvonalban.

Finnbogason egyébként az FTC-től történt távozását követően is “kitálalt” anno, mint akkor fogalmazott, szerinte a Doll-Rebrov váltás pecsételte meg a sorsát, mert amúgy nagyszerű formában futballozott a zöld-fehéreknél.