Hétfő este honlapunkon is beszámoltunk arról, az 52-szeres uruguayi bajnokcsapatnál folytatja pályafutását a Budapest Honvédtól távozó középpályás, Vadócz Krisztián. A 34 éves középpályás a papírok aláírását követően egy rövid videóban a Penarol-szurkolóknak üzent.

Hello Carboneros! (Szenesek, a klub beceneve – a szerk.) Megtiszteltetés, hogy ezt a mezt viselhetem. Hajrá, Penarol! – mondta Vadócz az Instagramon közzétett beköszönő videójában, amit 10 óra leforgása alatt 74 ezeren tekintettek meg, s ez a szám egyre csak nő.

A Penarol egy olyan videót is megosztott, ahol Vadócz NB I-es mérkőzésen játszik többek között a Paks vagy a Kaposvár ellen. Ezeket a jeleneteket 47 ezren nézték meg eddig. Az itthon hihetetlen számokat talán még jobban érzékelteti az a statisztika, hogy 12 perc alatt 5 ezren, majd 20 perc elteltével már 10 ezren látták a magyar NB I-ES meccsekből összevágott jeleneteket.

MLS-csapatokkal meccselnek

Vadócz időközben túl van az első edzésén a Penarolnál, ahol társaival együtt gyakorolhatott, miután a január 16-án, csütörtökön Los Angelesbe utaznak és a felkészülés során két észak-amerikai profiligában (MLS) szereplő csapattal is megmérkőznek Diego Forlán tanítványai.

Először január 22-én, szerdán a Seattle Sounders, három nappal később a Los Angeles FC ellen játszanak, majd 27-én visszatérnek Uruguayba.

Légiósok: Az évszázad klubjába igazolt a 42-szeres válogatott középpályás – hivatalos