Hivatalossá vált, amiről honlapunk korábban már beszámolt: a 42-szeres válogatott középpályás, Vadócz Krisztián szerződtetését bejelentette a Penarol, amely 2018-ban már 52. alkalommal lett az uruguayi élvonal bajnokcsapata.

– Viszonylag gyorsan, néhány nap alatt meg tudtunk állapodni a klubbal. Minden érdekelt akarta ezt a megállapodást. Nagyon komoly szerződést írtunk alá nem sokkal ezelőtt. Büszkék vagyunk Krisztiánra, hogy újra egy fantasztikus klubban játszik majd a játékosként világklasszis Diego Forlán irányításával. Mi, a magyar futballt szeretők pedig biztosak lehetünk abban, hogy egy arra érdemes sportember képviseli majd Magyarországot Uruguayban, Dél-Amerika egyik legpatinásabb klubjában a Penarolban – nyilatkozta honlapunknak a játékost képviselő CMG menedzseriroda egyik tulajdonosa, Pataky Tibor.

A Penarol az Interkontinentális-kupát háromszor, a Libertadores-kupát ötször hódította el, valamint 2009-ben a Nemzetközi Labdarúgás-történeti és -statisztikai Szövetség az évszázad dél-amerikai klubjának választotta meg.

A klub vezetőedzője a korábban a Manchester Unitedben, az Atlético Madridban és az Internazionaléban is játékosként megforduló, s mostanra vezetőedzővé avanzsált Diego Forlán, akivel Vadócz korábban együtt játszott az indiai Mumbai City és a hongkongi Kitchee SC csapatában is.

Gratulálunk Vadócz Krisztián! Büszkék vagyunk rád és arra, hogy közös utunk újra egy fantasztikus klubba vezetett! Örülünk neki, hogy egy nagyszerű sportember képviseli majd Magyarországot Uruguayban, Dél-Amerika egyik legpatinásabb klubjában a Penarolban! 👏⚽️✍️🇭🇺🇺🇾 #football #peñarol #cmg #oficialcap

53 Likes, 0 Comments – CMG™ Careers Management Group™ (@cmgrouphu) on Instagram: “Gratulálunk Vadócz Krisztián! Büszkék vagyunk rád és arra, hogy közös utunk újra egy fantasztikus…”