A 33 éves uruguayi válogatott támadó, Edinson Cavani az idei szezonban az Icardi-Neymar-Mbappé trióval való versengés miatt egyre kevesebb játéklehetőséget kapott német edzőjétől, Thomas Tucheltől, és a nyáron mindenképpen továbbállna. Sokáig arról szóltak a hírek, hogy visszatérhet a Napoli együtteséhez, mivel a szerződése az idény végén lejár a PSG-nél. Felmerült a hosszabbítás lehetősége is, de a dél-amerikai csatár úgy tűnik, nem hajlik az újabb közös munkára, így végleg búcsút inthet Párizsnak.

Cavani jó barátja, egyben válogatottbeli csapattársa, a korábban 110 alkalommal az uruguayi címeres mezt magára öltő, Cristian Roríguez az FM Del Sol rádióműsorban elmondta, Cavani a Vadócz Krisztiánt is foglalkoztató Penarolban folytatja pályafutását.

Jogom van erről beszélni. Cavani hazatér, és a Penarolban folytatja majd, nem tudok mást mondani. Keressétek meg őt is, és kérdezzétek meg róla – mondta a 34 éves játékos, aki 2017 tele óta erősíti a Penarolt.

Cavani az idei szezonban minden sorozatot figyelembe véve 22 meccsen játszott, hét gólt szerzett, és három gólpasszt jegyzett. A Penarol három forduló elteltével négy pontot szerzett az uruguayi élvonalban és a 8. helyen áll a tabellán.