Másfél héttel ezelőtt a török másodosztályú Adana Demirspor fél év után szerződést bontott Davide Lanzafaméval, aki a törököknél összesen 12 meccsen lépett pályára – ebből kilencszer a bajnokságban, háromszor a kupában és egyetlen gólt szerzett.

A szabadon igazolható, 33 éves csatár jelenleg Olaszországban tartózkodik, az öt, sikeres külföldön eltöltött év után vár az “újrakezdésre”.  Talán szülőhazájában, egy sikeresebb jövő reményében. Egy új kihívás, amelyről maga a támadó nyilatkozott az olasz TuttoMercatoWeb.com-nak, érintve a múltban történt eseményeket és a jövőbeni célokat.

Személyes problémák miatt felbontottam a szerződésemet az Adana Demirsporral, és visszatértem Olaszországba. Több kérőm is volt külföldről, de ezek nem hatottak meg – kezdte Lanzafame, aki a Magyarországon eltöltött légióséveiről is szót ejtett – A mérlegem minden bizonnyal pozitív. Nagyon boldog és elégedett vagyok azzal, amit elértem, főleg Magyarországon. A Ferencvárossal megnyertem a bajnokságot, a Honvéddal szintén, és a kupagyőzelmet is ünnepelhettem. Ezen felül az NB I gólkirálya voltam kétszer. Miért is panaszkodnék?

Kérdésre válaszolva elmondta, miért sikerült rosszul a törökországi kitérője.

Négy, Magyarországon eltöltött fantasztikus év után más kihívásra vágytam, ezért tavaly nyáron az Adanát választottam. Igaz, Törökországban nem úgy alakultak a dolgok, ahogy terveztem, és nemcsak egy kihívás volt, hanem tapasztalat is egyben. Ez megmutatta nekem az új valóságot, amiből szakmailag és emberileg is gazdagodtam.

Végül a sorsáról, jövőjéről is szót ejtett.

Meglátom, hogy van-e olyan ajánlat, ami elcsábíthat. Öt éve játszok külföldön, és továbbra sem zárom ki ennek a lehetőségét, de ha lenne valami érdekes Olaszországban is, értékelném. Komoly környezetet keresek, ahol jól tudok dolgozni, világos tervek és elképzelések vannak.

Lanzafame 118 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, 61 gólt lőtt és 31 gólpasszt jegyzett. A legutóbbi kiírásban 23 meccsen 11-szer volt eredményes.

Egy korábbi interjúnk Davide Lanzafaméval:

Lanzafame: “Jöttem, láttam, győztem, kell ennél több?” – interjú