Alig egy nappal Bölöni László távozása után már a lehetséges utód nevét hozta fel a belga sajtó. Mint ismert,a 67 éves trénerrel csütörtökön a Royal Antwerp szerződést bontott, illetve nem hosszabbított, és sok sikert kívánt neki a jövőre nézve, megköszönve egyben az utóbbi három idényben elvégzett munkáját.

A Nieuwsblad információi szerint Marc Wilmots is esélyes a megüresedett antwerpeni csapat megüresedett vezetőedzői posztjára.

Esélyét növeli, hogy igen jó viszonyt ápol Luciano D’Onofrio sportigazgatóval.

A belga lap szerint az együttesnél azonban nem mindenki van (még) meggyőződve Wilmots felkészültségéről, miután rövid ideig – hét hónapig – dolgozott az iráni válogatottnál, és soha sem tudott bizonyítani klubedzőként.

A lap hozzátette, Paul Gheysens elnök nagyobb nevet szeretne a kispadra, így az is elképzelhető, hogy egy teljesen “ismeretlen” szakember veheti át a gárda irányítását.

Wilmots 2009 és 2012 között másodedzőként tevékenykedett a belga nemzeti tizenegy stábjában. Előbb Dick Advocaatot, majd a napokban edzői pályafutását befejező Georges Leekenst segítette. Wilmots 2012 és 2016 között 50 mérkőzésen dirigálta a belga válogatottat, és kijuttatta a csapatot a 2014-es brazíliai világbajnokságra és a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságra is.