A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) eltiltotta a kolozsvári CFR-t az átigazolásoktól. A hivatalos indoklás szerint a klub a 2016-2018-as periódusban túllépte a 25 millió lejes deficitet.

Jelen állás szerint a regnáló bajnok nem igazolhat sem pénzért, sem pedig ingyen, azaz a szabadon igazolható játékosok piacáról sem válogathat.

Az RLSZ tiltása a következő felülvizsgálati periódusig, azaz július érvényes. A döntést megtámadni, csak a Lausanne-ban székelő Nemzetközi Sportdöntőbíróságon lehet. A gsp.ro megkereste Marian Copilut, a CFR elnökét, aki szerint a kolozsvári klub a nemzetközi bírósághoz fordul jogorvoslatért.

Fellebbezni fogunk és nyerni fogunk, ez 100%. Első körben a FR döntésének sürgősségi felfüggesztését fogjuk kérni. Minket egyszer már megbüntetett az UEFA a Financial Fair-Play megsértéséért, 200.000 euró bírságot is kaptunk és a szokásos 23 helyett, csak 21 játékost nevezhettünk az európai kupákba. Nem jöhet most a Román Labdarúgó-szövetség és büntethet meg minket még egyszer ugyanazért – idézte Marian Copilu szavait a Transindex a gsp.ro-ra hivatkozva.

Az Astra Giurgiu csapatát tartozások miatt szintén megbünteti a szövetség. A büntetés az ő esetükben nem eltiltás, hanem 3 pont levonás lesz. A fekete-fehérek már jelezték, hogy ők is a nemzetközi bírósághoz fognak fordulni.