A 30 éves Marin Ljubičič 2015 januárjában érkezett Dunaszerdahelyre és a horvát középpályás fokozatosan az együttes alapemberévé vált, sőt, már az előző idényben is stabilan ő viselte a csapatkapitányi karszalagot.

A legutóbbi, MFK Ružomberok elleni szlovák bajnoki során azonban hiába kereste bárki a pályán vagy a cserepadon Tomáš Hukot és Ljubičičot, egyikük sem volt a keretben.

“Huk megsérült, Ljubičič pedig fegyelmi okok miatt hiányzott” – mondta erről Peter Hyballa vezetőedző a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

Mint az a Paraméter cikkéből kiderült, Ljubičič egy edzésen úgy beleszállt lábbal (a lenti képen látható) Tomáš Huk arcába, hogy a védő sérülését össze kellett varrni. Az incidens után a vezetőedző egyszerűen hazaküldte a horvátot, akinek három napot adott arra, hogy elgondolkodjon a történteken. Végül a középpályás távozik a DAC-tól.

“Köszönöm nektek ezt a 4 évet. Mindent ennek a klubnak adtam. Ha visszagondolok az elmúlt négy évre, büszke lehetek a sikereimre és arra, amit a klubnak adtam. Új barátokat, csapattársakat, szurkolókat találtam… Köszönöm a támogatóknak a támogatást és azt, hogy otthon érezhettem magam. Hajrá DAC!” – írja Ljubičić az Instagramon.