A török sajtóban indult meg a találgatás az elmúlt napokban arról, miért is nélkülözte az elmúlt két meccsén, a Galatasaray elleni (megnyert) derbin, majd az Olympiakosz elleni (elveszített) Európa Liga-találkozón a Fenerbahce eddigi alapemberét, a magyar válogatott Szalai Attilát.

A 23 éves bekk Isztambulban 0, majd Pireuszban 12 percet játszott, a különböző sajtótermékek szerint azért, nehogy megsérüljön, mert úgy neéz lenne – jelentős összegért – eladni a télen. Mint ismeretes, Szalait több európai sztárcsapattal is hírbe hozták és a BL-címvédő Chelsea tűnik jelenleg a legkomolyabb kérőjének.

A Fener – amely a hírek szerint mindképpen szeretne komoly bevételhez jutni a téli átigazolási időszakban – azonban határozottan cáfolta a Szalai kényszerpihentetéséről szóló pletykákat.

Teljes hazugság a Sabah c. lapban megjelent hír, amely szerint Szalai Attila azért maradt ki a kezdőcsapatból, hogy az esetleges sérülés ne befolyásolja hátrányosan az átigazolását. A labdarúgás valóságától ennyire távol álló hírt nem tudjuk összeegyeztetni az újságírói etikával, és kérjük a közvéleményt, hogy ne adjon hitelt az “úgynevezett híreknek”

– áll a közleményben.

A török bajnokságban 5. helyen álló klub legközelebb hétfőn lép pályára, a Göztepe elleni idegenbeli bajnokin.